Topic Title: AMD Radeon 6570 - strange memory clock and crashing in games
Topic Summary: AMD Radeon 6570 - strange memory clock and crashing in games
Created On: 06/10/2013 01:45 AM
Status: Post and Reply
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 06/10/2013 01:45 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
eViLe_eAgLe
Peon

Posts: 4
Joined: 06/10/2013

Well, games crashing after an hour or more of playing happens only sometimes, but with multiple games including Minecraft, Anno 1404, and starsector card is not overclocked in any way card has wrong memory clock, advertised memory clock is 900, but card's memory clock is 667 as shown in MSI Afterburner

Running Windows 8.

Tell me if you need anything else 

 06/10/2013 02:00 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
stumped
Wizard

Posts: 7493
Joined: 11/13/2009

Please read the sticky "Read Before Posting".

http://forums.amd.com/game/messageview.cfm?catid=440&threadid=160417&enterthread=y

We need to know:

1. Processor (I5-xxxx, A10-xxxx, etc)
2. Graphics card (HD6970, HD4850, etc)
3. OS (Win7, Win8, WinXP, 32 or 64bit, etc)
4. Driver version (13.2, 12.10, etc)
5. Power Supply..list make, model and wattage
6. RAM
7. Did your computer come with the OS and Graphics card you have now?
8. Monitor resolution (native) and connection (DVI, HDMI, VGA, etc)

If this issue is with a LAPTOP please post in the correct forum and list your laptop model...that would be the laptop forum   http://forums.amd.com/game/categories.cfm?catid=448&entercat=y

 



-------------------------

Intel I7 960 @ 3.87ghz *Intel DX58SO *HIS HD6970 2gb *Corsair TX650M *2x4gb Corsair XMS3 *WD Black 1TB *Windows 7 Home Premium 64bit ***Asus N71Jq laptop *Intel I7 720QM Processor *Mobility Radeon HD5730 1gb *8gb Ram *Windows 7 64bit ** Toshiba P75-A7200 * Intel I7-4700MQ * Windows 8.1 64bit


 


 


 


 *  Quando Omni Flunkus, Moritati *

 06/10/2013 03:15 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
eViLe_eAgLe
Peon

Posts: 4
Joined: 06/10/2013

Component Details Subscore Base score
Processor AMD FX(tm)-4100 Quad-Core Processor 7.2
5.6
  Determined by lowest subscore
Memory (RAM) 8.00 GB 7.2
Graphics AMD Radeon HD 6570 5.6
Gaming graphics 4848 MB Total available graphics memory 6.6
Primary hard disk 228GB Free (699GB Total) 5.9
Windows 8 Pro


System  
  Manufacturer MSI
  Model MS-7693
  Total amount of system memory 8.00 GB RAM
  System type 64-bit operating system
  Number of processor cores 2
Storage  
  Total size of hard disk(s) 699 GB
  Disk partition (C 228 GB Free (699 GB Total)
  Media drive (D CD/DVD
  Media drive (E CD/DVD

 

Graphics  





resolution: 1280x1024


Catalyst driver 13.2
Raidmax rx-600af



Also, sorry for not reading the sticky :/ 

  Display adapter type AMD Radeon HD 6570
  Total available graphics memory 4848 MB
        Dedicated graphics memory 1024 MB
        Dedicated system memory 0 MB
        Shared system memory 3824 MB
  Display adapter driver version 12.104.0.0
  Primary monitor resolution 1280x1024

DirectX 11 or better

 06/10/2013 11:09 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
stumped
Wizard

Posts: 7493
Joined: 11/13/2009

...and the power supply is? Strange that you list quad core and dual core processor..is that a AMD thing?



-------------------------

Intel I7 960 @ 3.87ghz *Intel DX58SO *HIS HD6970 2gb *Corsair TX650M *2x4gb Corsair XMS3 *WD Black 1TB *Windows 7 Home Premium 64bit ***Asus N71Jq laptop *Intel I7 720QM Processor *Mobility Radeon HD5730 1gb *8gb Ram *Windows 7 64bit ** Toshiba P75-A7200 * Intel I7-4700MQ * Windows 8.1 64bit


 


 


 


 *  Quando Omni Flunkus, Moritati *

 06/10/2013 03:03 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
eViLe_eAgLe
Peon

Posts: 4
Joined: 06/10/2013

I only have a quad core, I don't know where you saw a dual core.
Also, the power supply is Raidmax rx-600af. It's underneath the Catalyst driver 13.2.
 06/10/2013 03:58 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
stumped
Wizard

Posts: 7493
Joined: 11/13/2009

Could be a power supply issue. You can Google Raidmax rx-600af and read the reviews. Do you have cool and quite? Have you checked the temps with gpu-z?



-------------------------

Intel I7 960 @ 3.87ghz *Intel DX58SO *HIS HD6970 2gb *Corsair TX650M *2x4gb Corsair XMS3 *WD Black 1TB *Windows 7 Home Premium 64bit ***Asus N71Jq laptop *Intel I7 720QM Processor *Mobility Radeon HD5730 1gb *8gb Ram *Windows 7 64bit ** Toshiba P75-A7200 * Intel I7-4700MQ * Windows 8.1 64bit


 


 


 


 *  Quando Omni Flunkus, Moritati *

 06/10/2013 05:05 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
eViLe_eAgLe
Peon

Posts: 4
Joined: 06/10/2013

I have confirmed yesterday that it is not a power problem, and have even before that, confirmed that it is not a overheating problem.

Statistics
87675 users are registered to the AMD Support and Game forum.
There are currently 3 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.