Topic Title: amd asus radeon 7850 artifacts
Topic Summary:
Created On: 06/25/2013 05:26 PM
Status: Post and Reply
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 06/25/2013 05:26 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
M1f
Peon

Posts: 3
Joined: 06/25/2013

Hey guys

First of all i apolagize for not using the format stated in the sticky, Im not at home at the moment and do not know my specs. If needed i will include them later. 

Problem is: ive got some artifact appearing lately, purple stripes or black flashes. Like its resetting. Im know trying to trace the problem. Following question is :  I tried some video capturing software and the artifacts do not appear on the video. Does that mean it isnt a problem with the graphics card but a cable or screen problem ?

Thanks in advance, I shall try to post my specs as soon as possible if needed.

 06/25/2013 06:36 PM
User is online View Users Profile Print this message

Author Icon
black_zion
80 Column Mind

Posts: 12239
Joined: 04/17/2008

Yea your specs are needed, could be anything from a bad cable to a failing card.

-------------------------
ASUS Sabertooth 990FX/Gen3 R2, FX-8350 w/ Corsair H60, 8 GiB G.SKILL RipjawsX DDR3-2133, XFX HD 7970 Ghz, 512GB Vertex 4, 256GB Vector, 240GB Agility 3, Creative X-Fi Titanium w/ Creative Gigaworks S750, SeaSonic X750, HP ZR2440w, Win 7 Ultimate x64
 06/26/2013 02:27 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
M1f
Peon

Posts: 3
Joined: 06/25/2013

Hi all,

Thanks for the fast reply. Here are my specs.

Graphics Card

Asus Amd hd7850-dc2-2gb5-v2

AMD Catalyst Driver Version, and Driver History

13.4 fresh installed

Operating System

Win 8-64 bit

Issue Details

Artifact, random appearing ingame and desktop. stripes, whitenoise and flashing blackscreens

Motherboard or System Make & Model

Board: ASUSTeK Computer INC. P8H61-M Rev x.0x

Power Supply

Coolermaster Silent proM 600W

model RS-600-AMBA-D3

Display Device(s) and Connection(s) Used

LG IPS237 [Monitor] - HDMI cable used

Applications and Games

Numerous.

CPU Details

3,10 gigahertz Intel Core i5-2400

256 kilobyte primary memory cache

1024 kilobyte secondary memory cache

6144 kilobyte tertiary memory cache

64-bit ready

Multi-core (4 total)

Not hyper-threaded

Motherboard BIOS Version

4702

System Memory Type & Amount

8176 Megabytes Usable Installed Memory, Corsair



Edited: 06/26/2013 at 02:47 PM by M1f
 06/26/2013 11:47 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Vegan
Elite

Posts: 1152
Joined: 01/31/2010

try the 13.6 beta and see if that helps

 



-------------------------

 06/27/2013 05:43 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
M1f
Peon

Posts: 3
Joined: 06/25/2013

Hey all,

I've installed the beta drivers and replaced the HDMI cable. The artifacts seem to have dissapeared so i think it was a bad cable XD

Thx for your help

Statistics
84256 users are registered to the AMD Support and Game forum.
There are currently 7 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.