Topic Title: HD 7870 DX11 crashes
Topic Summary: My HD 7870 was working fine until 13.4, ever since then i keep getting DX11 even rolling back doesn't work DX9 works
Created On: 07/12/2013 05:22 PM
Status: Post and Reply
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 07/12/2013 05:22 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
FLGT12
Peon

Posts: 8
Joined: 07/12/2013

My HD 7870 was working fine until 13.4, ever since then i keep getting DX11 even rolling back doesn't work DX9 works fine but i paid for a DX11 capable card and i expect to be able to use it, I took a leap of faith with you AMD, your recent endeavors made me make the switch, but if this is a prevalent problem then i sincerely wish i stuck with team Green.

 07/12/2013 06:25 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
WMudrockJr
Overclocker

Posts: 705
Joined: 04/01/2013

Please see the Sticky "Read Before Posting". It covers the sort of detail information needed to give advise.



-------------------------

AMD A10-5800K, XFX 7850 Ultra OC Edition 975MHz, 16GB RAM, Win 8.1 Pro 64 bit, MSI 7778 motherboard, 500W PSU, HP P7-1235, CCC 13.12 WHQL

 07/13/2013 03:13 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
FLGT12
Peon

Posts: 8
Joined: 07/12/2013

Graphics Card

XFX R7870 vanilla clocks

Caralyst 12.10-13.6beta

OS: WIndows 7 x64

Details

My HD 7870 was working fine until 13.4, ever since then i keep getting DX11 even rolling back doesn't work DX9 works fine but i paid for a DX11 capable card and i expect to be able to use it

Motherboard: Gigabyte Z77-UD3H

Power Supply: Corsair CX600

Display Device(s) and Connection(s) Used:Asus 27in monitor connected via HDMI


Applications and Games:Any Game utilizing DX11 features, DX9 and DX10 run perfectly fine.


CPU Details: Intel Core i5 3570k @stock


System Memory Type & Amount:16GB DDR3 1600MHz

Any help you can provide would be greatly appreciated.

 

 

 

 

 07/13/2013 10:41 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
black_zion
80 Column Mind

Posts: 12501
Joined: 04/17/2008

Keywords being "until 13.4." S, go back to 13.1.

-------------------------
ASUS Sabertooth 990FX/Gen3 R2, FX-8350 w/ Corsair H60, 8 GiB G.SKILL RipjawsX DDR3-2133, XFX HD 7970 Ghz, 512GB Vertex 4, 256GB Vector, 240GB Agility 3, Creative X-Fi Titanium w/ Creative Gigaworks S750, SeaSonic X750, HP ZR2440w, Win 7 Ultimate x64
 07/13/2013 02:11 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
FLGT12
Peon

Posts: 8
Joined: 07/12/2013

I have rolled back as far as 12.11 still to no avail, ever since that CCC update, it just doesn't work with DX11

 07/13/2013 02:20 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
stumped
Wizard

Posts: 7250
Joined: 11/13/2009

Try a clean install...and verify that you have the required (4.5) version of netframework.



-------------------------

Intel I7 960 @ 3.87ghz *Intel DX58SO *HIS HD6970 2gb *Corsair TX650M *2x4gb Corsair XMS3 *WD Black 1TB *Windows 7 Home Premium 64bit ***Asus N71Jq laptop *Intel I7 720QM Processor *Mobility Radeon HD5730 1gb *8gb Ram *Windows 7 64bit ** Toshiba P75-A7200 * Intel I7-4700MQ * Windows 8.1 64bit


 


 * A clear conscience is usually a sign of bad memory *

 07/13/2013 02:38 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
FLGT12
Peon

Posts: 8
Joined: 07/12/2013

I will give it a shot thank you for the expedient reply

 07/13/2013 03:04 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
FLGT12
Peon

Posts: 8
Joined: 07/12/2013

Now it is artifacting with some grey screens of death (vertical lines etc) ,not even allowing me to boot my pc without BSOD (can boot safe mode though),did i just get crap luck and got a bad card? or is there anything else that you can suggest.

 07/13/2013 09:48 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
FLGT12
Peon

Posts: 8
Joined: 07/12/2013

bump

 07/14/2013 04:15 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
FLGT12
Peon

Posts: 8
Joined: 07/12/2013

I've decided to just RMA the card thanks for the help

Statistics
85520 users are registered to the AMD Support and Game forum.
There are currently 2 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.