Topic Title: SOLVED - Radiating and flashing lines after upgrade to Win8.1 RTM
Topic Summary:
Created On: 09/30/2013 03:22 PM
Status: Post and Reply
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 09/30/2013 03:22 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
RobertR
Peon

Posts: 2
Joined: 09/30/2013

Graphics Card
"MSI Radeon HD 6950 2 GB GDDR5 2DVI/HDMI/2xMini DisplayPort PCI-Express Video Card R6950 TWIN FROZR III PE OC

AMD Catalyst Driver Version, and Driver History
- 13.9, 13.10, Win8.1 default drivers

Operating System
Windows 8.1 x64 Pro RTM, Windows 8.1 x64 Preview (Worked fine)

Issue Details
After upgrading from Win8.1 Preview to Win8.1 Pro RTM (direct from MS TechNet), my 3D games all are having the same issue where there are streaks of lines radiating out to the edge of the display from certain items such as other game characters, and some other objects. The lines flash and disappear constantly so the pictures I’ve provided don’t really show how disruptive they are.  I first noticed it before I installed the latest Catalyst drivers, so I was using the built-in Windows drivers and I figured it was because the drivers were not the latest version.  I installed the latest version and the problem continued.  I installed the previous version drivers from the AMD site (don’t remember the version number) and there was no improvement.  This happens consistently throughout all my games.

I’ve tried running at the complete lowest detail settings, with AA and VSync on/off, running in Windowed mode and at different resolutions, and on the secondary display.  Both sniper games crash to a full-screen white desktop when I try to adjust the AA settings in-game.  I can see a dialog box in the Taskbar only that says DirectX Error, but I cannot get any details or even view the dialog directly because the screen is all white.  I ran dxdiag and it finds no errors.  I’ve tried reinstalling DirectX from MS site but it says I already have a newer version.

The card temp and fan stay nominal and there is no card overclocking at all.

 

Here are some screen shots from Skyrim:

http://www.swcsx.com/ftp/1.jpg
http://www.swcsx.com/ftp/2.jpg
http://www.swcsx.com/ftp/3.jpg

Motherboard or System Make & Model
- Intel DH77KC

Power Supply

BFG 800W – BFGR800WPSU
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16817702004

Display Device(s) and Connection(s) Used
Two HP ZR24w via DVI

Applications and Games

All 3D games (Skykrim, BattleField 3, Sniper Elite v2, Sniper Elite Nazi Zombie Army

CPU Details
Intel i7-3770, no overclocking

Motherboard BIOS Version
KCH7710H.86A.0108.2013.0305.1638

System Memory Type & Amount
- 12GB RAM

Qty 2 – 2GB Kingston part# 99u5403-002.a00lf
Qty. 2 – 4GB Patriot part #psd34g160081



Additional Hardware
Samsung 840 500GB boot drive, WDC WD1001FALS-00J7B0 data/game drive

Additional Details
I run AVG Antivirus and MalwareByes Pro, there are no viruses.  This problem only started immediately after upgrading from Win8.1 Preview to Win8.1 RTM

 

 

 

Thanks!



Edited: 10/05/2013 at 11:02 AM by RobertR
 10/05/2013 11:05 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
RobertR
Peon

Posts: 2
Joined: 09/30/2013

After not getting any help from AMD, MSI or of course Microsoft, I was able to fully resolve my problem by getting an NVidia GTX 770.  Problem solved.

Statistics
87626 users are registered to the AMD Support and Game forum.
There are currently 3 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.