Topic Title: ASUS MATRIX R9 280x Platinum
Topic Summary: Problem with artefacts on models
Created On: 10/27/2013 05:25 AM
Status: Post and Reply
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 10/27/2013 05:25 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Tunerko90
Peon

Posts: 10
Joined: 10/27/2013

Graphics Card

- Asus Matrix R9 280x Platinum (ASUS MATRIX-R9280X-P-3GD5)

- No OC (just factory clocks)

AMD Catalyst Driver Version, and Driver History
- Fresh system install... Drivers 13.11 b1 and now 13.11 b6

Operating System
- Windows 7 Ultimate CZ 64-bit SP1

Issue Details
- Flickering, graphical artefacts only in games
- Euro Truck Simulator 2: Maximum details (V-sync on/off, MSAA on/off)
- Diablo 3: Maximum details (V-sync on/off)

- World of Tanks: Maximum details (V-sync on/off)

- Battlefield 3: Maximum details (V-sync on/off)
- Battlefield Bad Company 2: Maximum details (V-sync on/off)

- World of Warplanes: Maximum details (V-sync on/off)
- Example on ETS2:
http://www.youtube.com/watch?v=vVjcLzwbunk


Motherboard or System Make & Model
- MSI Z77 Mpower

Power Supply

- OCZ ZT750W + bought OCZ ZX850W 80+ Gold
- http://ocz.com/consumer/psu/zt-series-550w-750w-power-supply

Display Device(s) and Connection(s) Used
- ASUS VE278 27"
- HDMI cable, adapter from HDMI to DVI (GC have 4x DP and 2x DVI)

Applications and Games

- Euro Truck Simulator 2 (test on patches 1.4.x-1.7, World of Tanks 0.8.8, Diablo 3, Battlefield 3, Battlefield Bad Company 2, World of Warplanes

CPU Details
- Intel Core i5-2500k 3.3 @ 4.2 GHz 4-core (tested both, OC or nonOC)
- Test with OC: OC is automated by MB.

Motherboard BIOS Version
- Test with v17.9 and now updated to v17.11

System Memory Type & Amount
- 16GB (4x4 GB) Corsair XMS3 1333 MHz


Additional Hardware
- 1x SSD (OCZ Vertex 3 120GB), 1x HDD Wester Digital Green Power 2TB, 1x Wester Digital Black 1TB, 1x optical DVD burner, 3x 20cm fans + 1x 14cm fan and 1x CPU cooler 10cm, 1x Sound Card Creative X-Fi Titanium

Additional Details
- Fresh system install, checked by ESET AV v7, Spybot Search & Destroy
- RAMs tested on all slots, GC tested on both PCIex (third PCIex is off because I have only SandyBridge)

- Tested with Prime95 (12-hours - no errors or warnings)

- 1 pass completed in Memtest86 and no errors.



Edited: 10/30/2013 at 09:52 PM by Tunerko90
 10/29/2013 10:48 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Tunerko90
Peon

Posts: 10
Joined: 10/27/2013

Tested with new drivers 13.11 beta7. Problem not solved.

 

Now, Game was pixelated and crash...



Edited: 10/29/2013 at 11:09 AM by Tunerko90
 10/29/2013 10:40 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Vantharas
Polygon Pusher

Posts: 3508
Joined: 03/01/2009

If it happens in all 3d applications you most likely have a bad card. as you've already done a fresh windows install. 



-------------------------

I5 3570K@4~5.0ghz: Gigabyte GA-Z77X-UD3H:Corsair Hydro H110 :16GB Corsair Vengeance DDR-3 1600: XFX Radeon 7950 @ 1100/1575 : Corsair AX 860 PSU: x1 WD Black 1TB HDD's: 90GB Agility 3: 960GB SSD : Creative Labs X-FI:Corsair 500R Arctic White Edition:3 22inch Monitors Eyefinity @ 5294x 1050 : Alienware Tact-X Keyboard: Razer Naga :Corsair Vengence 1500 Headset: Corsair SP2500 Speakers

 11/02/2013 06:44 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Tunerko90
Peon

Posts: 10
Joined: 10/27/2013

Yes, this happens to me only in 3D games. But, earlier, when I had 7950, I had the same problem. But problem was solved with new drivers.

Problem shows up after some minutes of playing.

For example: I played yesterday World of Tanks about 1 hour and no problem. I want play Euro Truck Simulator 2 and after about 10 minutes shows up that problem.

Test with new PSU. OCZ ZX850W 80+ Gold. Problem not solved.

EDIT: System completely reinstalled. Actualised, problem not solved. I think it is a driver problem. Graphic card is good, I has tested it in another computer and it work perfectly.

Statistics
85489 users are registered to the AMD Support and Game forum.
There are currently 1 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.