Topic Title: AMD radeon XFX R290x - blackscreen.
Topic Summary: problems with a GPU
Created On: 11/07/2013 06:08 PM
Status: Post and Reply
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 11/07/2013 06:08 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Wooteman
Peon

Posts: 1
Joined: 11/07/2013

I just bought my new rig to be ready for BF4

These are the products rig consists of

 

Asus Maximus Formula VI

Intel i7 4770K

Kingston hyper beast 16gb

XFX 850 power supply

XFX R290x

corsair SSD disk and cooling system .

 

what I find that I get black screen in some games. just warthunder , mainly BF 4 , either as it takes only 10 minutes or so I can play 2 rounds before it crashes. But the show I'm on TS I still hear my friends talk. it is impossible to get any contact with the pc . so you have to reboot .

 

I have checked that I have the latest driver installed on the system. have also tested other games like skyrim and TS2014 (train simulator) looks like it working there. tested then only for 10 min each . The card also plenty of power .

temp 94-97 on ultra load BF 4 also took a fresh reinstall of the drivers from AMD.

 

visited battelog forum , more people have the same problem as me. has also seen the various solutions you can do. put BF 4 to 64bitX and tried lower settings and so on. but i does not help . still does randoms crashers to a black screen and a force reboot is the solution .

 

Now I have installed an old GPU await a solution for R290x . may play itself or the driver?

also heard that there may be something in the bios or the montherbord. 

 11/07/2013 07:37 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Vantharas
Polygon Pusher

Posts: 3509
Joined: 03/01/2009

Turn the fan speed up , and make sure its not a self induced crash.



-------------------------

I5 3570K@4~5.0ghz: Gigabyte GA-Z77X-UD3H:Corsair Hydro H110 :16GB Corsair Vengeance DDR-3 1600: XFX Radeon 7950 @ 1100/1575 : Corsair AX 860 PSU: x1 WD Black 1TB HDD's: 90GB Agility 3: 960GB SSD : Creative Labs X-FI:Corsair 500R Arctic White Edition:3 22inch Monitors Eyefinity @ 5294x 1050 : Alienware Tact-X Keyboard: Razer Naga :Corsair Vengence 1500 Headset: Corsair SP2500 Speakers

 11/08/2013 01:17 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
kdawgmaster
Peon

Posts: 37
Joined: 11/01/2010

im having the same problem and i have my fan speed able to go to 90% ( although they wont ) and this problem still happens. This is a driver crash not a hardware one.



-------------------------
Tri-Fire R9 290x 2560X1440
Game benchmarker
Benchmarking youtube channel http://www.youtube.com/user/kdawgmaster?feature=mhum
Statistics
86429 users are registered to the AMD Support and Game forum.
There are currently 1 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.