Topic Title: Radeon HD 7870 Ghz Edition Crossfiring
Topic Summary: FPS doesn't improve at all
Created On: 11/10/2013 08:06 PM
Status: Post and Reply
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 11/10/2013 08:06 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
DeutyDaBeast
Peon

Posts: 7
Joined: 11/10/2013

Hello,

I just got a second Gigabyte Radeon HD7870 Ghz edition (OC to 1100mhz) and added it to my computer. I was so excited to boot up what I thought would be an awesome gaming computer and found that the FPS did not improve at all in games like Battlefield 4, Sniper Elite, Dirt 3, anything.

Crossfire is enabled in CCC (version below), I have the molex power going into the motherboard for crossfire, and the bridge is on the cards. I am getting plenty of power because I just went out and bought a nice PSU for them. Any ideas would be greatly appreciated, below are my specs:

Processor: Core i5 3350p (Ivy Bridge)

Graphics cards: Both are Gigabyte Radeon HD 7870 Ghz edition, come                                  Overclocked to 1100mhz

Motherboard: ASRock Extreme6 Z77 (1155 socket), has crossfire functionality,                         pcie 3.0, the works

Power Supply: Brand new Corsair RM650 Gold

RAM: 16gb 1333 (not the best RAM, but that can't be the problem, right?)

SSD: Kingston HyperX (this is the hard drive that has BF4 on it)

HDD: WD 500GB

CCC Version: 13.9

OS: Windows 7 Ultimate 64bit

Again any help is appreciated, thanks for taking the time to look at this for me



Edited: 11/10/2013 at 08:13 PM by DeutyDaBeast
 11/10/2013 11:45 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
WMudrockJr
Overclocker

Posts: 705
Joined: 04/01/2013

For a better gaming experience in those games you will be forced to use the 13.11 beta V9.2, it should improve most of those games. Remember if you have issues just fill out the AMD Issue Report.



-------------------------

AMD A10-5800K, XFX 7850 Ultra OC Edition 975MHz, 16GB RAM, Win 8.1 Pro 64 bit, MSI 7778 motherboard, 500W PSU, HP P7-1235, CCC 13.12 WHQL

 11/11/2013 12:09 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
black_zion
80 Column Mind

Posts: 12332
Joined: 04/17/2008

And make sure Crossfire is on, and you have the CAPs installed.

-------------------------
ASUS Sabertooth 990FX/Gen3 R2, FX-8350 w/ Corsair H60, 8 GiB G.SKILL RipjawsX DDR3-2133, XFX HD 7970 Ghz, 512GB Vertex 4, 256GB Vector, 240GB Agility 3, Creative X-Fi Titanium w/ Creative Gigaworks S750, SeaSonic X750, HP ZR2440w, Win 7 Ultimate x64
 11/11/2013 02:57 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
DeutyDaBeast
Peon

Posts: 7
Joined: 11/10/2013

Ok I'm installing that driver now, thanks for the response!

 11/11/2013 02:58 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
DeutyDaBeast
Peon

Posts: 7
Joined: 11/10/2013

Crossfire is enabled, but what is CAPs? Also after some googling I found out that there is a BF4 profile added to CCC.

Found out what CAPs are. Can you give a link to install them to CCC?



Edited: 11/11/2013 at 05:54 PM by DeutyDaBeast
 11/11/2013 04:45 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
DeutyDaBeast
Peon

Posts: 7
Joined: 11/10/2013

The beta drivers are giving me a blue screen of death. Any ideas?

What I have tried:

Just running the beta installer.

Uninstalling current drivers first.

Taking one of the cards out, (this actually worked, until I put it back in, blue screen)

And now I'm finally just back to 13-9 with no BF4 crossfiring



Edited: 11/11/2013 at 05:52 PM by DeutyDaBeast
 11/13/2013 10:50 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
DeutyDaBeast
Peon

Posts: 7
Joined: 11/10/2013

I submitted an AMD Issue Report

 11/13/2013 11:14 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
WMudrockJr
Overclocker

Posts: 705
Joined: 04/01/2013

Well nice that you filled out the issue form, bad news about the blue screen. Black_zion has a lot more knowledge on the crossfire setups than I do.

Have you tried putting the second card back in after installing 13.9, and let the system setup the second card when you boot. I remember a while back a similar situation with issue with two cards.



-------------------------

AMD A10-5800K, XFX 7850 Ultra OC Edition 975MHz, 16GB RAM, Win 8.1 Pro 64 bit, MSI 7778 motherboard, 500W PSU, HP P7-1235, CCC 13.12 WHQL

Statistics
84690 users are registered to the AMD Support and Game forum.
There are currently 6 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.