Topic Title: R9 290 Bottlenecked?
Topic Summary:
Created On: 11/15/2013 10:08 PM
Status: Post and Reply
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 11/15/2013 10:08 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
evan798
Peon

Posts: 1
Joined: 11/15/2013

I just recently upgraded my Radeon 6950 to a R9 290. Much to my dismay I'm getting the same performance as my 6950. Assassins Creed 3 is running at 20 FPS on max settings. Crysis 3 is running at about 10 FPS at max settings with AA disabled. There is no way this should be happenning. This is my set up:

i7 2600k @ 4.5 ghz

16 GB ram ripjaws 1600 DDR3

XFX  Radeon R9 290

Everything should be fine... But is my Power Supply causing my R9 290 to perform poorly? This is my power supply:

www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16817339035

 

I bought this PSU in 2011 because of the price and advertised power. Does anyone have any idea why I am getting this type of performance?

 11/15/2013 11:32 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
black_zion
80 Column Mind

Posts: 12241
Joined: 04/17/2008

Well that HEC is a POS and should be replaced but should be fine for the short term. Create a second partition on your drive and install a clean copy of Windows (do not enter a SN, just install as a trial) and see if the issue is fixed.

-------------------------
ASUS Sabertooth 990FX/Gen3 R2, FX-8350 w/ Corsair H60, 8 GiB G.SKILL RipjawsX DDR3-2133, XFX HD 7970 Ghz, 512GB Vertex 4, 256GB Vector, 240GB Agility 3, Creative X-Fi Titanium w/ Creative Gigaworks S750, SeaSonic X750, HP ZR2440w, Win 7 Ultimate x64
 11/18/2013 12:10 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
HairRazor
Peon

Posts: 44
Joined: 07/08/2011

Originally posted by: evan798 I just recently upgraded my Radeon 6950 to a R9 290. Much to my dismay I'm getting the same performance as my 6950. Assassins Creed 3 is running at 20 FPS on max settings. Crysis 3 is running at about 10 FPS at max settings with AA disabled. There is no way this should be happenning. This is my set up:

 

i7 2600k @ 4.5 ghz

 

16 GB ram ripjaws 1600 DDR3

 

XFX  Radeon R9 290

 

Everything should be fine... But is my Power Supply causing my R9 290 to perform poorly? This is my power supply:

 

www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16817339035

 

 

 

I bought this PSU in 2011 because of the price and advertised power. Does anyone have any idea why I am getting this type of performance?

 

AC3 is utter CRAP for optimization understand that first off, now crysis 3

that is strange, your power supply is enough for that card, this is sounding

like a solid driver problem.. Much like I am believing we are all having

driver problems!

Statistics
84268 users are registered to the AMD Support and Game forum.
There are currently 1 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.