Topic Title: R9 270X problem with second display via D-SUB
Topic Summary:
Created On: 12/13/2013 05:25 AM
Status: Post and Reply
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 12/13/2013 05:25 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Mave65
Peon

Posts: 3
Joined: 12/13/2013

Hi everyone I'm using one monitor (BenQ) plugged to HDMI port and wanted to plug another one (Samsung SyncMaster B2230) to graphic card. Samsung only has D-sub port, so I've bought DVI->D-Sub adapter and plugged into card. I couldnt get 1920x1080 resolution on Samsung, so I've installed drivers from Samsung support. Now I can switch resolution to 1920x1080 (both on Windows settings and ATI control center) , but refresh rate is 30 Hz max ( I want it to be 60 Hz). When I switch 60 Hz in Control Center it automatically switch resolution to 1600x1200 max which is not looking good.
Samsung support told me that something is wrong with graphic driver, so here I am. What can I do, which driver should I install to get 60 Hz refresh rate on my second display with 1920x1080? Thx for help and sorry for my english, it isn't my main language If something isn't clear ask me and I'll try to explain it better.
Oh, I'm using Windows 8.1 64 bit version.
Here is Software info from CCC
http://i.imgur.com/GHqgz7X.png 



Edited: 12/13/2013 at 05:37 AM by Mave65
 12/13/2013 10:13 AM
User is online View Users Profile Print this message

Author Icon
black_zion
80 Column Mind

Posts: 12459
Joined: 04/17/2008

Ugh, D-sub...What about without the Catalyst drivers installed, can you get two 1920x1080 screens?

-------------------------
ASUS Sabertooth 990FX/Gen3 R2, FX-8350 w/ Corsair H60, 8 GiB G.SKILL RipjawsX DDR3-2133, XFX HD 7970 Ghz, 512GB Vertex 4, 256GB Vector, 240GB Agility 3, Creative X-Fi Titanium w/ Creative Gigaworks S750, SeaSonic X750, HP ZR2440w, Win 7 Ultimate x64
 12/13/2013 12:25 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Mave65
Peon

Posts: 3
Joined: 12/13/2013

Originally posted by: black_zion Ugh, D-sub...What about without the Catalyst drivers installed, can you get two 1920x1080 screens?

No, without Catalyst drivers max resolution on Samsung screen is 1600x1200 with 60Hz. On my notebook I can use both monitors with 1920x1080 and I don't even need to install drivers - Windows 7 detects Samsung as SMB2230 and everything works fine ;/ On Windows 8 without drivers from Samsung it detects monitor as Non Generic <blbla>.

 01/07/2014 12:57 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Mave65
Peon

Posts: 3
Joined: 12/13/2013

bump?

Statistics
85355 users are registered to the AMD Support and Game forum.
There are currently 5 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.