Topic Title: R9 290X BSODs during video playback
Topic Summary: 0xa0000001 error
Created On: 01/04/2014 06:39 PM
Status: Post and Reply
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 01/04/2014 06:39 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
szobanov
Peon

Posts: 7
Joined: 03/02/2010

Hi everyone,


I'm having an issue with my brand new rig: occasionally, during video playbacks (searching, playing/stopping, switching between windowed/full screen modes) I get a 0xa0000001 stop error blaming the atikmdag.sys file.

The error seems to occur randomly, the only consistency in the scenario is that it's always during video playback (youtube, mpc-hc, vlc, wmp, all of it), usually when starting the playback.

Has any of you seen such thing? What could be wrong?

As I've mentioned, it's a brand new config, with a fresh install of Win7, memtest gives no errors and everything else (including games) seem to work fine.

Thanks for the input.

 

My config:

MB: ASUS Maximus VI Formula

CPU: Intel i7-4771

RAM: Kingston HyperX XMP DDR3 1600MHz CL9 4x8G

GPU: Sapphire R9 290X

PSU: Seasonic X-1050

SSD: Samsung 840 EVO 1TB

OS: Windows 7 SP1 Ultimate x64

 02/11/2014 08:16 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
MyL1ttlepwny
Peon

Posts: 3
Joined: 02/11/2014

I have the exact same problem, i can game for hours and hours without problems, but when i want to check youtube it can randomly BSOD:

On Wed 2014-02-12 00:47:54 GMT your computer crashed
crash dump file: C:\Windows\Minidump\021214-8814-01.dmp
This was probably caused by the following module: atikmdag.sys (atikmdag+0x277CE)
Bugcheck code: 0xA0000001 (0x5, 0x0, 0x0, 0x0)
Error: CUSTOM_ERROR
file path: C:\Windows\system32\drivers\atikmdag.sys
product: ATI Radeon Family
company: Advanced Micro Devices, Inc.
description: ATI Radeon Kernel Mode Driver
A third party driver was identified as the probable root cause of this system error. It is suggested you look for an update for the following driver: atikmdag.sys (ATI Radeon Kernel Mode Driver, Advanced Micro Devices, Inc.).
Google query: Advanced Micro Devices, Inc. CUSTOM_ERROR

I'm using Catalyst 13.12

i5 4670K

Asus Maximus Hero VI

Asus Radeon R9290 DC2OC

2x8GB Corsair 1600 LP

Windows 7 Ultimate x64



-------------------------

i5 4670K @ 4.4Ghz | Asus Maximus Hero VI | 2x8GB Corsair 1600 LP | Asus Radeon R9 290 DC2OC | Fractal Design Define R4  | Noctua NH-D14 | 2.5TB HDD | LG 245WP-BN 24" | Qpad MK-50 | Razer Imperator | Logitech G13/G35 |  Windows 7 Ultimate x64

 02/12/2014 05:40 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
owned139
Peon

Posts: 14
Joined: 12/19/2013

Same Here
13.12 + 7790 MSI OC 1GB

 02/13/2014 06:07 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
guy66
Peon

Posts: 16
Joined: 02/10/2014

Please try this option which has worked for me for 48hours + stress testing so far

 

http://forums.amd.com/game/messageview.cfm?catid=440&threadid=169383

Statistics
80938 users are registered to the AMD Support and Game forum.
There are currently 1 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.