Topic Title: R9 290 & Furmark
Topic Summary: Random Frames
Created On: 02/23/2014 03:23 AM
Status: Post and Reply
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 02/23/2014 03:23 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Birchba3
Peon

Posts: 1
Joined: 02/23/2014

Good evening,

I attempted to overclock my card using the 14.1 beta driver and afterburner, my 290 would no longer idle. I decided to uninstall afterburner and let it remain at the default speed (still a beast card).

I then noticed while using furmark that roughly half the time (using 1280X720 resolution and 0 AA) my frames would be 50-60, while the other half the time I would be getting 100-110 (only changing after a computer restart). Based on GPU-Z the card was under 100% load both times, although the measured core clock seems to stop at around 900 (not sure if this is normal as I am a novice).

I have just reverted back to the 13.12 driver and so far I have not had this mysterious throttle.

Any information regarding anything I have mentioned would be greatly appreciated.

 02/23/2014 11:06 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
black_zion
Nanotechnology Guru

Posts: 11582
Joined: 04/17/2008

The card is supposed to throttle under Power Virus tests such as Furmark.

-------------------------
ASUS Sabertooth 990FX/Gen3 R2, FX-8350 w/ Corsair H60, 8 GiB G.SKILL RipjawsX DDR3-2133, XFX HD 7970 Ghz, 512GB Vertex 4, 256GB Vector, 240GB Agility 3, Creative X-Fi Titanium w/ Creative Gigaworks S750, SeaSonic X750, HP ZR2440w, Win 7 Ultimate x64
Statistics
81006 users are registered to the AMD Support and Game forum.
There are currently 4 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.