Topic Title: R9 290 Screen Freezing
Topic Summary:
Created On: 04/01/2014 10:46 PM
Status: Post and Reply
Linear : Threading : Single : Branch
<< 1 2 Previous Last unread
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 04/20/2014 11:23 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Slayerx
Button Masher

Posts: 265
Joined: 09/16/2012

Yeah, thats probaly a better idea.

 

I was going to give it a shot but after looking closely at my card I thought, na

I could just make it worse.



-------------------------

FX 8320// Asus Sabertooth R2.0 // HIS R9 280x //8Gb of 1866Mhz ram, H50 cooling, HX850W psu all stuffed into a NZXT Phantom case.


Was a member of AMD Processer forum since 2008. Last post count 1818.

 04/21/2014 07:14 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Pretelethal
Peon

Posts: 21
Joined: 02/02/2014

Thing is I have never had to RMA a card so I don't really know how to. Though I understand it regards sending it back to the manufacturer. I have registerd my card so I have a year warrenty. 

 04/22/2014 12:22 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
UcouldBrong
Overclocker

Posts: 797
Joined: 01/05/2013

Uh...Diamond?

Where did you buy it and how long ago?



-------------------------

 


 


Non-noob components.

 04/22/2014 12:17 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Pretelethal
Peon

Posts: 21
Joined: 02/02/2014

Its a Diamond Multimedia reference. And I bought it at december and registerd it a little ago for a year warrenty. I bought it at Fry's Electronics in Oregon. 

 04/22/2014 05:01 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
UcouldBrong
Overclocker

Posts: 797
Joined: 01/05/2013

Get with Fry's. 



-------------------------

 


 


Non-noob components.

 04/23/2014 01:15 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Pretelethal
Peon

Posts: 21
Joined: 02/02/2014

Don't you think Fry's will just say contact the cards manufacterer? I bought it from them December 2013 I don't know if they will take it back and give me a new one. I don't know what their policy is on it either I should call them and ask. 

 04/23/2014 11:21 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
UcouldBrong
Overclocker

Posts: 797
Joined: 01/05/2013

Yes.



-------------------------

 


 


Non-noob components.

 04/24/2014 08:04 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
CommodoreBluth
Peon

Posts: 7
Joined: 04/01/2014

Originally posted by: DjGroves I had this for ages, found a thread on here a month or two ago where someone had installed GPU Tweak and overclocked the 2D clocks, I can't recall the settings to hand but bascially a 50% increase on the larger number and double the lower one.

 

If that makes sense.

 

Fixed it for me ever since.

 

 

I've been doing this for about a week now and no freezes yet, which is great.

 

I set the 2D clock from 300 Mhz to 450 Mhz and the 2D Memory clock from 600 Mhz to 900 Mhz and just manually choose to start that profile in GPU Tweak every time I startup the computer. I also bumped up the fan speed a little bit from the defaults. 

AMD Support and Game » AMD Radeon™ Graphics » R9 290 Screen Freezing

<< 1 2 Previous Last unread
Topic Tools Topic Tools
Statistics
84333 users are registered to the AMD Support and Game forum.
There are currently 1 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.