Topic Title: OS only recognizing card as "AMD Radeon R9 200 series"
Topic Summary:
Created On: 04/22/2014 01:38 PM
Status: Post and Reply
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 04/22/2014 01:38 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Hoffmaestro
Peon

Posts: 1
Joined: 04/22/2014

I recently bought a ASUS Radeon R9 290 4GB DirectCU II OC (R9290-DC2OC-4GD5) and after hooking it up I installed the latest drivers available on the AMD site. The card was recognized as a "R9 200 series" card. I thought it was a bit strange the the card wasn't being specified, so I tried booting up a few games to check the performance, they ran fine, but not having used the card before I didn't really know what kind of performance I could expect. Anyway, I uninstalled the drivers and used the CD that Asus sent along in the box to install the drivers that were on it. This time the card was recognized specifically as a R9 290 card in CCC(can't remember if ASUS was in the name aswell). Now, performance-wise I wasn't able to notice any difference, so I installed the newest drivers from the AMD site again and the card went back to being recognized as "AMD Radeon R9 200 series" in CCC.

Is it okay to leave it like this, or is there's something amiss here? Should I go back to using the drivers asus sent along? Or maybe try installing the ASUS drivers first and just try to upgrade to the latest?

Worth mentioning is that I used the AMD clean uninstall every time, followed by Driver Fusion in safe mode cleaning up the rest.

 

 04/22/2014 01:46 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
stumped
Wizard

Posts: 7418
Joined: 11/13/2009

It is normal...My card is a 6970 and it shows 6900 series.



-------------------------

Intel I7 960 @ 3.87ghz *Intel DX58SO *HIS HD6970 2gb *Corsair TX650M *2x4gb Corsair XMS3 *WD Black 1TB *Windows 7 Home Premium 64bit ***Asus N71Jq laptop *Intel I7 720QM Processor *Mobility Radeon HD5730 1gb *8gb Ram *Windows 7 64bit ** Toshiba P75-A7200 * Intel I7-4700MQ * Windows 8.1 64bit


 


 


 


 *  Quando Omni Flunkus, Moritati *

 04/22/2014 04:01 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Slayerx
Button Masher

Posts: 288
Joined: 09/16/2012

Yeah, everything shows mine as R9 200 series too (CCC, CPU-Z, Asus GPU tweak, HIS iTurbo)

Nothing to worry about



-------------------------

FX 8320// Asus Sabertooth R2.0 // HIS R9 280x //8Gb of 1866Mhz ram, H50 cooling, HX850W psu all stuffed into a NZXT Phantom case.


Was a member of AMD Processer forum since 2008. Last post count 1818.

Statistics
87453 users are registered to the AMD Support and Game forum.
There are currently 9 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.