Topic Title: (BF4) HD 6870 CRASHES on anything with MANTLE! Why?
Topic Summary:
Created On: 04/25/2014 08:23 PM
Status: Post and Reply
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 04/25/2014 08:23 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Russdb7
Peon

Posts: 3
Joined: 04/25/2014

WINDOWS 7 x64, problems with anything Official/Beta 14. & up

 

CRASH INFO:

Problem signature:
Problem Event Name: APPCRASH
Application Name: bf4.exe
Application Version: 1.2.0.1
Application Timestamp: 532998a1
Fault Module Name: atidxx64.dll
Fault Module Version: 8.17.10.545
Fault Module Timestamp: 53507ed6
Exception Code: c0000005
Exception Offset: 0000000000298c5d
OS Version: 6.1.7601.2.1.0.256.48
Locale ID: 1033
Additional Information 1: dc75
Additional Information 2: dc751a634e35056b200c6d205d756e89
Additional Information 3: d018
Additional Information 4: d0181aca7389fed306459d90034d7786

Read our privacy statement online:
http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x0409 [go.microsoft.com]

If the online privacy statement is not available, please read our privacy statement offline:
C:\Windows\system32\en-US\erofflps.txt

 04/25/2014 08:31 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
black_zion
80 Column Mind

Posts: 12542
Joined: 04/17/2008

Why are you using Mantle instead of DirectX?

-------------------------
ASUS Sabertooth 990FX/Gen3 R2, FX-8350 w/ Corsair H60, 8 GiB G.SKILL RipjawsX DDR3-2133, XFX HD 7970 Ghz, 512GB Vertex 4, 256GB Vector, 240GB Agility 3, Creative X-Fi Titanium w/ Creative Gigaworks S750, SeaSonic X750, HP ZR2440w, Win 7 Ultimate x64
 04/25/2014 08:39 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Earnhardt
Case Modder

Posts: 886
Joined: 09/11/2008

Originally posted by: black_zion Why are you using Mantle instead of DirectX?

Mine actually runs smoother with mantle than DX.

Ahh i see(didn't read it properly)He's running a 6000 series,only 7000's support mantle.



-------------------------

AMD Phenom II 1100t @4.0Ghz /Asus sabertooth 990fx/2x Gigabyte 3G 7950's in crossfire/500G samsung 840 ssd/16G G-Skill Ripjaw 1600/2-samsung 24" monitors 1920X1200/Corsair AX1200W psu/W7 pro 64,G19 keyboard,Roccat kone pure mouse,Cooler master HAF932,Corsair H100i water cooler,Zalman ram cooler.Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Champion Series,Logitech Z5500 speakers,Roccat Kave 5.1 headset.



Edited: 04/25/2014 at 08:50 PM by Earnhardt
 04/25/2014 08:44 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Russdb7
Peon

Posts: 3
Joined: 04/25/2014

I'm not saying I use Mantle, only that, on BF4 ONLY, the game crashes on MP using anything 14.0 and up (it crashes when I spawn - after seconds)

 04/25/2014 11:36 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
UcouldBrong
Case Modder

Posts: 805
Joined: 01/05/2013

Oh...OK it does say "mantle" on the topic summary.

You were probably so distracted from reading all the forum **STICKY**s on what to post that you just forgot to post any other information that could be of use to the readers...



-------------------------

 


 


Non-noob components.

 04/26/2014 10:53 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Earnhardt
Case Modder

Posts: 886
Joined: 09/11/2008

Originally posted by: Russdb7 I'm not saying I use Mantle, only that, on BF4 ONLY, the game crashes on MP using anything 14.0 and up (it crashes when I spawn - after seconds)

 

"HD 6870 CRASHES on anything with MANTLE! Why?"

sounds like thats exactly what you said.

There are still a lot of people that can't even get BF4 to work, AlsoThere are still a lot of BF4 game issues itself.

Anyways,here's the sticky ,you probably just missed it:

http://forums.amd.com/game/messageview.cfm?catid=440&threadid=160417&enterthread=y



-------------------------

AMD Phenom II 1100t @4.0Ghz /Asus sabertooth 990fx/2x Gigabyte 3G 7950's in crossfire/500G samsung 840 ssd/16G G-Skill Ripjaw 1600/2-samsung 24" monitors 1920X1200/Corsair AX1200W psu/W7 pro 64,G19 keyboard,Roccat kone pure mouse,Cooler master HAF932,Corsair H100i water cooler,Zalman ram cooler.Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Champion Series,Logitech Z5500 speakers,Roccat Kave 5.1 headset.

 04/26/2014 08:31 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Russdb7
Peon

Posts: 3
Joined: 04/25/2014

SOLUTION FOUND!

 

If using Mantle drivers on AMD and crashing in X64 version then:

-Go to C:\Users\Administrator\Do*****ents\Battlefield 4\settings and delete the file "PROFSAVE_profile" (or you could just move it somewhere else on your PC for safekeeping). This will also reset keybindings and graphics settings so you will need to do them again when you launch the game.

 

 

Thanks to EA (answers HQ)

Statistics
85711 users are registered to the AMD Support and Game forum.
There are currently 9 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.