Topic Title: New r9 290 tri-x: At least once a day BSOD:
Topic Summary:
Created On: 05/10/2014 11:04 AM
Status: Post and Reply
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 05/10/2014 11:04 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Eladku
Peon

Posts: 6
Joined: 05/10/2014

Hello Everyone, 

I recently upgraded my PC and purchased the r9 290 tri-x, PSU 760W and an SSD drive. Since then, at least once a day I'm getting windows to hang (8.1 64bit) with a blue screen sad face and the error code 0xa000001

I've also been digging in the windows debug info and it all points to the graphics card stops working, here is the output of windows debugger from today's crash:

 

Microsoft (R) Windows Debugger Version 6.2.9200.20512 X86

Copyright (c) Microsoft Corporation. All rights reserved.

 

 

Loading Dump File [C:\Windows\Minidump\051014-67531-01.dmp]

Mini Kernel Dump File: Only registers and stack trace are available

 

Symbol search path is: srv*c:\cache*http://msdl.microsoft.com/download/symbols

Executable search path is: 

Windows 8 Kernel Version 9600 MP (8 procs) Free x64

Product: WinNt, suite: TerminalServer SingleUserTS

Built by: 9600.17041.amd64fre.winblue_gdr.140305-1710

Machine Name:

Kernel base = 0xfffff802`4e283000 PsLoadedModuleList = 0xfffff802`4e54d2d0

Debug session time: Sat May 10 16:45:10.487 2014 (UTC + 3:00)

System Uptime: 0 days 15:36:21.167

Loading Kernel Symbols

...............................................................

................................................................

......................

Loading User Symbols

Loading unloaded module list

...........

*** WARNING: Unable to verify timestamp for atikmdag.sys

*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for atikmdag.sys

*******************************************************************************

*                                                                             *

*                        Bugcheck Analysis                                    *

*                                                                             *

*******************************************************************************

 

Use !analyze -v to get detailed debugging information.

 

BugCheck A0000001, {5, 0, 0, 0}

 

Probably caused by : atikmdag.sys ( atikmdag+28ece )

 

Followup: MachineOwner

---------

 

1: kd> !analyze -v

*******************************************************************************

*                                                                             *

*                        Bugcheck Analysis                                    *

*                                                                             *

*******************************************************************************

 

Unknown bugcheck code (a0000001)

Unknown bugcheck description

Arguments:

Arg1: 0000000000000005

Arg2: 0000000000000000

Arg3: 0000000000000000

Arg4: 0000000000000000

 

Debugging Details:

------------------

 

 

CUSTOMER_CRASH_COUNT:  1

 

DEFAULT_BUCKET_ID:  WIN8_DRIVER_FAULT

 

BUGCHECK_STR:  0xA0000001

 

PROCESS_NAME:  System

 

CURRENT_IRQL:  9

 

LAST_CONTROL_TRANSFER:  from fffff800aa461ece to fffff8024e3d6fa0

 

STACK_TEXT:  

ffffd001`27d78b48 fffff800`aa461ece : 00000000`a0000001 00000000`00000005 00000000`00000000 00000000`00000000 : nt!KeBugCheckEx

ffffd001`27d78b50 00000000`a0000001 : 00000000`00000005 00000000`00000000 00000000`00000000 00000000`00000000 : atikmdag+0x28ece

ffffd001`27d78b58 00000000`00000005 : 00000000`00000000 00000000`00000000 00000000`00000000 00000000`00000000 : 0xa0000001

ffffd001`27d78b60 00000000`00000000 : 00000000`00000000 00000000`00000000 00000000`00000000 00000000`00000000 : 0x5

 

 

STACK_COMMAND:  kb

 

FOLLOWUP_IP: 

atikmdag+28ece

fffff800`aa461ece ??              ???

 

SYMBOL_STACK_INDEX:  1

 

SYMBOL_NAME:  atikmdag+28ece

 

FOLLOWUP_NAME:  MachineOwner

 

MODULE_NAME: atikmdag

 

IMAGE_NAME:  atikmdag.sys

 

DEBUG_FLR_IMAGE_TIMESTAMP:  53508a3c

 

FAILURE_BUCKET_ID:  0xA0000001_atikmdag+28ece

 

BUCKET_ID:  0xA0000001_atikmdag+28ece

 

Followup: MachineOwner

---------

Additionally I would like to mention that I tried to re-install the most up to date drivers but no change, I also noticed that after the installation completes, it shows that an error occured during the installation but when I open the log file everything says successfull (the XML log file), so I don't know what's up with that...
I'de really appreciate any help, thanks in advance.
 05/10/2014 11:38 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
stumped
Wizard

Posts: 7250
Joined: 11/13/2009

Did you do a google search for that error code? Plenty of info if you do. Like this



-------------------------

Intel I7 960 @ 3.87ghz *Intel DX58SO *HIS HD6970 2gb *Corsair TX650M *2x4gb Corsair XMS3 *WD Black 1TB *Windows 7 Home Premium 64bit ***Asus N71Jq laptop *Intel I7 720QM Processor *Mobility Radeon HD5730 1gb *8gb Ram *Windows 7 64bit ** Toshiba P75-A7200 * Intel I7-4700MQ * Windows 8.1 64bit


 


 * A clear conscience is usually a sign of bad memory *

 05/10/2014 11:53 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Eladku
Peon

Posts: 6
Joined: 05/10/2014

Thanks for you reply and yeah, I did searched this error code and found this thread. I'm not using any utility that reads temperatures though. The Windows moderator also hinted a faulty hardware and I'm hoping this is not the case...

 05/10/2014 09:27 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Vegan
Elite

Posts: 1229
Joined: 01/31/2010

I suggest some Arctic MX-4 for the CPU to be sure its removing heat efficiently

I tried it, works wonders for thermal issues

 



-------------------------

 05/10/2014 09:28 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
tuunade98
Peon

Posts: 7
Joined: 01/12/2010

Sadly, it is the case. I just recently bought a r9 290 myself 2 days ago and since i installed it, i've been having nothing but balck screens, freezing and crashes. Checkout the other thread on this forum. the one called "290x issues, don't ignore us!!" something like that. You will be happy and sad at the same time knowing that your not the only one with a r9 290 problem. Im dropping mine off on monday to get it tested and hopefully replaced with a 770.

 05/14/2014 07:37 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Eladku
Peon

Posts: 6
Joined: 05/10/2014

What is considered warm CPU temperature? Mine is usually around 40-50c ~, I don't think it's a problem...

 05/19/2014 07:58 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
osef
Peon

Posts: 2
Joined: 05/19/2014

hey,

 

i m experimenting the same bug as you have with the same graphic card as yours ..

Dump File Crash Time Bug Check String Bug Check Code Parameter 1 Parameter 2 Parameter 3 Parameter 4 Caused By Driver Caused By Address File Description Product Name Company File Version Processor Crash Address Stack Address 1 Stack Address 2 Stack Address 3 Computer Name Full Path Processors Count Major Version Minor Version Dump File Size Dump File Time
052014-6421-01.dmp 20/05/2014 01:36:52   0xa0000001 00000000`00000005 00000000`00000000 00000000`00000000 00000000`00000000 atikmdag.sys atikmdag.sys+28ece         x64 ntoskrnl.exe+153fa0         C:\WINDOWS\Minidump\052014-6421-01.dmp 8 15 9600 280 136 20/05/2014 01:37:54


first i though it was my CPU overcloacking, i disabled it for same result : bsod. Then i check with bluescreen viewer all dump files, and i saw that the 16-04 i had the same crash, but at this periode i was using 5850 crossfire. So i tried to clean drivers and instal again, still random bsod.

Now i don't really w hat to do, i did checked memory (memtest) : no probleme, same for CPU (occt) no pb, same for GPU (furmark) no probleme. But sometimes i crash randomly ...

If you find a solution could you share it here please, i'll do same if i do.

 

 05/19/2014 08:23 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
stumped
Wizard

Posts: 7250
Joined: 11/13/2009

http://www.amdsurveys.com/se.ashx?s=5A1E27D25AD12B5A



-------------------------

Intel I7 960 @ 3.87ghz *Intel DX58SO *HIS HD6970 2gb *Corsair TX650M *2x4gb Corsair XMS3 *WD Black 1TB *Windows 7 Home Premium 64bit ***Asus N71Jq laptop *Intel I7 720QM Processor *Mobility Radeon HD5730 1gb *8gb Ram *Windows 7 64bit ** Toshiba P75-A7200 * Intel I7-4700MQ * Windows 8.1 64bit


 


 * A clear conscience is usually a sign of bad memory *

 05/20/2014 08:26 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
osef
Peon

Posts: 2
Joined: 05/19/2014

hey

 

Report Submitted

Thank you for submitting your report and your assistance in improving our drivers.

I hope this is drivers probleme, not hardware one, especially cause this is really random crash, so if i send my GPU to after sale service, and they don't have a crash when they make test, i will have to paye delivery cause no any probleme were found ... :/
 09/03/2014 06:08 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
gopNick
Peon

Posts: 1
Joined: 09/03/2014

Have same card. Have same problem!

14.4 driver.

Random time BSOD: 0xA0000001_atikmdag+28ece

 

It's second card. First has persistent BSOD at Flash Video and was RMAed.

Good Job AMD. U R BEST!

Statistics
85421 users are registered to the AMD Support and Game forum.
There are currently 1 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.