Topic Title: Sapphire R7 265 does not deliver 4K60 reliably to Asus PB287Q
Topic Summary: This R7 265 card provides only flickering/disturbed sound at 4K60 to OB287Q display
Created On: 08/02/2014 05:35 PM
Status: Post and Reply
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 08/02/2014 05:35 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
tarabas
Peon

Posts: 1
Joined: 08/02/2014

None of the AMD catalyst 14.4 and 14.7beta can deliver reliable 4K60 SST with the R7 265 GPU to Asus PB287Q.

The monitor is correctly configured for DP1.2.

Symptoms: flickering, black screen for some seconds, noise on displays speaker, also disturbed pixels - all mixed over time with a sharp display inbetween. The display is troubled for about 1 to 20 times per minute, giving around 55 seconds of full function and 5s in sum with errors mentioned before.

As it turned out at overclockers.net and other forums it is mainly a drivers issue.

Please, AMD, fix this issue!

The cards was bought because it was  promised (by AMD) to support 4K60 SST and we simply want to stick with AMD but are now very disappointed and think about a turn to Nvidia.

Thanks, tarabas

Monitor: ASUS PB287Q

GPU: Sapphire R7 265 Dual-X 2GB DDR5

Cable: stock Asus shipped with monitor, delock premium 2M display port.

 08/03/2014 01:50 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
ashleylai87
Peon

Posts: 33
Joined: 11/26/2013

To add more salt to your injury, here a thing you should know.

AMD UVD can't handle 4K H.264 encoded content, that means no DXVA....you better hope your CPU is powerful enough to decode in software mode....

 08/03/2014 01:54 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
stumped
Wizard

Posts: 7852
Joined: 11/13/2009

Dear AMD.....



-------------------------

Intel I7 960 @ 3.87ghz *Intel DX58SO *AMD R9 290 4gb *Corsair TX650M *2x4gb Corsair XMS3 *WD Black 1TB *Windows 7 Home Premium 64bit ***Asus N71Jq laptop *Intel I7 720QM Processor *Mobility Radeon HD5730 1gb *8gb Ram *Windows 7 64bit ** Toshiba P75-A7200 * Intel I7-4700MQ * Windows 8.1 64bit 


***** cetera fallunt, ludere mortuus ******

 08/04/2014 06:53 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
ashleylai87
Peon

Posts: 33
Joined: 11/26/2013

The survey feedback? Waste of time filing in, AMD doesn't even bother about it.

Believe me, I had been filing the survey whenever WHQL, RC and Beta drivers were out.

The blackscreen, switchable graphic, blue screen, DXVA green/blue screen, gpu memory clock stucks at maximum, crossfired second gpu never clock down when not in use, no crossfire profile for a game (forgot the title) for 7 months and a freaking one year and 4 months to fix a simple but annoying catalyst .NET bug =.= (the black screen catalyst menu)

Statistics
88947 users are registered to the AMD Support and Game forum.
There are currently 2 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.