Topic Title: assassins creed
Topic Summary:
Created On: 10/12/2012 07:16 AM
Status: Post and Reply
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 10/12/2012 07:16 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
alientorni
n00b

Posts: 3
Joined: 10/12/2012

hi everyone, here is my problem, i hope you can help me or a developer fixes it.


Graphics Card
- 5770 MSI HAWK

AMD Catalyst Driver Version, and Driver History
- 12.9beta

Operating System

- 64-bit; Service Pack1 Windows 7

Issue Details
- since the first time running the game, it stutters on ubisoft logo for 2 or 3 seconds, every 2 seconds. but that's the minor part. the biggest problem is that this happens in-game. it isnt' random, seems like there are some actions that lead this to happen like, when sword stacks an enemy.
- game is set as high as posible at 1080p, no antialiasing is permitted at that res.

i've posted my error on a forum and 5 users had exactly the same issue with a different game version.
- i will post a video later.

Motherboard or System Make & Model
- GA-Z68MA-D2H-B3


Power Supply

- powercooler ps 500w


Applications and Games

- assassins creed 1
- director's cut edition gog.

CPU Details
- i5 2310

Motherboard BIOS Version
- U1b(UEFI BIOS)


System Memory Type & Amount
- 2x 4gb ddr3 patriot


Additional Details
- pretty sure system is clean of viruses.
- of course system hasn't any hardware problem, it's the only game with this error, i play bf3, crysis 2 and other much more demanding games.

 

thanks mates, i will appreciate your help.



-------------------------
alientorni from taringa!

Edited: 10/12/2012 at 03:33 PM by alientorni
 10/13/2012 09:50 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Eydee
Dungeon Master

Posts: 4282
Joined: 12/27/2008

As far as I know it's a problem with the ubisoft servers. The game calls home very often during gameplay, though this fact is not well-known. The server issue makes these calls too long thus disrupting gameplay.

Rumor has it, blocking the game executable with your firewall fixes the problem.



-------------------------

CPU: AMD Phenom II X4 810 @ 3250MHz | RAM: Kingmax 2x2GB DDR2 800 @ 833MHz| MoBo: MSI K9A2 CF v1.0 (BIOS: 1.D)| GPU: Asus HD 6850 1024MB (DirectCu) @ 850/1150MHz | Display: L24FHD | PSU: PC Power & Cooling Silencer 750 Quad | OS: MS Windows 7 Pro x64

CPU: Pentium 4 Northwood S478 @ 3200MHz | RAM: 1,5GB DDR 400| MoBo: Gigabyte GA-8S661FXMP-RZ | GPU: ASUS Radeon X1650 Pro 256MB | Display: Dimarson 19" CRT | PSU: Noname 400W | OS: changing twice every week...

 10/15/2012 08:03 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
alientorni
n00b

Posts: 3
Joined: 10/12/2012

thanks for the reply, i've tried blocking the exe, but didn't fix the problem. as i said, the problem seems to have a trigger, like, just when finishing loading game, just when sword stucks on enemys, that kind of actions made the game stutters



-------------------------
alientorni from taringa!
 10/17/2012 03:22 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Eydee
Dungeon Master

Posts: 4282
Joined: 12/27/2008

Try unplugging your network cable. Your firewall seems to be crap and lets the game through. If it still doesn't help, then I am mistaken. But the internet is still full of this issue.

You can also block the following IP adresses through your hosts file:

216.98.48.18
216.98.48.53
216.98.48.57
216.98.48.133
216.98.48.134

Redirect them to 127.0.0.1 localhost.



-------------------------

CPU: AMD Phenom II X4 810 @ 3250MHz | RAM: Kingmax 2x2GB DDR2 800 @ 833MHz| MoBo: MSI K9A2 CF v1.0 (BIOS: 1.D)| GPU: Asus HD 6850 1024MB (DirectCu) @ 850/1150MHz | Display: L24FHD | PSU: PC Power & Cooling Silencer 750 Quad | OS: MS Windows 7 Pro x64

CPU: Pentium 4 Northwood S478 @ 3200MHz | RAM: 1,5GB DDR 400| MoBo: Gigabyte GA-8S661FXMP-RZ | GPU: ASUS Radeon X1650 Pro 256MB | Display: Dimarson 19" CRT | PSU: Noname 400W | OS: changing twice every week...

 10/18/2012 02:04 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
alientorni
n00b

Posts: 3
Joined: 10/12/2012

thank you so much. both of you. eydee, i blocked the ip as you said and it completely worked.

see ya



-------------------------
alientorni from taringa!
Statistics
81010 users are registered to the AMD Support and Game forum.
There are currently 0 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.