Topic Title: Far Cry 3 HD6990 Crossfire.
Topic Summary:
Created On: 11/30/2012 05:13 PM
Status: Post and Reply
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 11/30/2012 05:13 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Pstftrnt
Peon

Posts: 4
Joined: 12/05/2011

Hi all.

 

First, my spec:

 

- CASE: Zalmann GS1000

- MOTHERBOARD: Asus Rampage III Extreme

- PROCESSOR: Intel Core i7-980X Gulftown Hexa-core 3.33Ghz.

- RAM: DDR3 Corsair Dominator GT CMT12GX3M3A2000C9 2000MHz 12GB (3x4GB) CL9

- VIDEO: 2 X ATI Sapphire Radeon HD6990 GDDR5 (Crossfire)

- AUDIO: Creative X-Fi Titanium Fatal1ty Champion Series

- HARD DISK: SSD OCZ Revodrive 3 240GB PCI Express 2.0 X4 + Western Digital 350Gb. 7200RPM (X2)

- POWER: Cooler Master Silent Pro Gold 1200W Modulare

- DVD-RW: ASUS DRW-24B1ST DL -R+R/RW

- DVD-ROM: LG GDRH20N SATA

 

I've installed Catalyst 12.11 beta8 and 12.11 CAP1.

When I enable Crossfire on Far Cry 3 the game crashes every time (DX11 and DX9).

When I disable Crossfire the game starts, but I have low performance (optimum settings).

How can I solve my problem?

 

Thanks.

 11/30/2012 06:06 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Practikill
Grinding Levels

Posts: 133
Joined: 08/07/2009

Is this game even released yet? Do you have some sort of torrented beta version?



-------------------------

Asus P5Q-SE+ / Core2 Duo E7400 2.8GHZ / 4GB DDR2 / HD6870 1GB / Sound Blaster X-Fi XtremeGamer / Ultra 650watt PSU / Windows 7 X64

 11/30/2012 06:17 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
black_zion
80 Column Mind

Posts: 12677
Joined: 04/17/2008

North American release of December 4th, elsewhere November 30th...So 4 days before a game is released in North America you're having issues with an Ubisoft game...I wonder what the problem can be...

-------------------------
ASUS Sabertooth 990FX/Gen3 R2, FX-8350 w/ Corsair H60, 8 GiB G.SKILL RipjawsX DDR3-2133, XFX HD 7970 Ghz, 512GB Vertex 4, 256GB Vector, 240GB Agility 3, Creative X-Fi Titanium w/ Creative Gigaworks S750, SeaSonic X750, HP ZR2440w, Win 7 Ultimate x64
 12/01/2012 01:36 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
zipsi
Elite

Posts: 1050
Joined: 11/22/2010

Well its always possible buy from vendors from other continents and lie about your location to get the product early.. but for some reason I think we have a little torrent lover here..



-------------------------
Intel I7 3770K @ 4.5ghz, Cooler Master Hyper 212 Evo, Gigabyte Z77X-UD3H, Gigabyte HD7970 ghz edition, 4x4gb Kingston HyperX Beast 2133mhz, Seasonic Platinum 860, Samsung 840 Pro 256gb, OCZ Vertex 4 128gb, WD Black 1TB, WD Green 3TB+1.5TB, ASUS Xonar Essence ST, ASUS VE278Q, Windows 3.11
 12/01/2012 06:42 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Pstftrnt
Peon

Posts: 4
Joined: 12/05/2011

Are you all crazy?

 

In Steam the release of Far Cry 3 in Italy (yes, I'm italian) is 11/29/2012...

 

Why do you say that I pirated the game? I have not. I spent money on this game so I wrote on a official forum to explain my problem.

 

If you don't want to help just say it.

 12/01/2012 10:49 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
black_zion
80 Column Mind

Posts: 12677
Joined: 04/17/2008

Official forum? This is a user-to-user forum. If you want to complain why don't you go over to Ubisoft's forums and ask them why it won't work correctly? Ever think that AMD and nVidia might require access to certain game files months before release so they can write drivers for it?

-------------------------
ASUS Sabertooth 990FX/Gen3 R2, FX-8350 w/ Corsair H60, 8 GiB G.SKILL RipjawsX DDR3-2133, XFX HD 7970 Ghz, 512GB Vertex 4, 256GB Vector, 240GB Agility 3, Creative X-Fi Titanium w/ Creative Gigaworks S750, SeaSonic X750, HP ZR2440w, Win 7 Ultimate x64
 12/08/2012 09:52 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Vegan
Alpha Geek

Posts: 1309
Joined: 01/31/2010

I have been tracking FC3 for a week now and the parade of problems keeps growing. Looks like Ubisoft really should have put more debugging into the product before inflicting it on everyone.

 



-------------------------

 12/08/2012 04:44 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
BababooeyHTJ
Peon

Posts: 21
Joined: 12/11/2008

OP, are you using a single 6990 or two of them? I know that the game crashes for me if I try using more than two gpus in crossfire.

 

Originally posted by: black_zion Official forum? This is a user-to-user forum.

You mean AMD still doesn't respond or even monitor this forum? If thats the case some amd employees really need to stop the false advertisement on other forums. I'm not saying you're wrong. I'm just saying that I'm disappointed.

Ever think that AMD and nVidia might require access to certain game files months before release so they can write drivers for it?

How do you think that AMD game splash screen gets there?

 

Oh, when crossfire doens't work I always blame AMD. Its not the game deveolpers responsibility to get an AMD propritary feature working. Its nice but that is AMD's responsiblity.

 12/08/2012 04:48 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
BababooeyHTJ
Peon

Posts: 21
Joined: 12/11/2008

I see that you are using two 6990s in crossfire.

 

Like I said any more than two gpus doens't work for me. I saw a member of another forums saying that quad-fire didn't work for him either. Regular crossfire did.

 

I don't know if you can choose just two gpus in CCC but that should work.

 12/09/2012 04:13 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Max9R
Grinding Levels

Posts: 158
Joined: 09/10/2007

Originally posted by: Pstftrnt 

I've installed Catalyst 12.11 beta8 and 12.11 CAP1.

When I enable Crossfire on Far Cry 3 the game crashes every time (DX11 and DX9).

When I disable Crossfire the game starts, but I have low performance (optimum settings).

How can I solve my problem?

Thanks.

12.11 Beta 11 and 12.11 CAP2 are out.  Have you tried them yet?  Beta 11's primary purpose is for FC3

http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages/AMDCatalyst1211betadriver.aspx



-------------------------

W7 Ultimate x64: Corsair 800D, AX1200
EX58A-UD5, i7 970 @ 4.5Ghz
16GB RipJaws @ 1600
3x XFX BE 7970 Tri-Fire @ 1200/1600
OCZ V3 120GB + WD 2TB Black
Creative X-Fi Titanium
Dell U3011 + WFP2407
Koolance 370 & EK GPU Water Blocks

Statistics
86489 users are registered to the AMD Support and Game forum.
There are currently 3 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.