Topic Title: WoW - Micro stutter/Screen freeze issue
Topic Summary:
Created On: 12/12/2012 07:29 AM
Status: Post and Reply
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 12/12/2012 07:29 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
taxton
Peon

Posts: 7
Joined: 12/12/2012

Hi all,

I'm experiencing "micro stutter" issues with WoW and Diablo 3. Every minute or so all actions freeze for about 2-4 seconds, the game halts and i can't hit any buttons (but doesn't crash). Then it will "fast forward" to the actual situation.

I've tried about everything i know including:

- reinstalled WoW

- diabling all add ons

- Running a selective startup

- Installed the latest 12.11 beta drivers

- Ran the game in DX9 mode, and with everything on Low

My setup:
Sapphire HD 7850 2g GDDR5
8 gig internal memory
AMD Pehnom II X4, 3.4 GHz

Asrock 970 Extreme 4

Corsair CX500 V2 power supply
Windows 7 32 bit

Blizzard is not responding, so i'm trying my luck here. Anyone else with the same issue? What can i still try to fix this?

All hints and tips will be highly appreciated!

 

 



Edited: 12/12/2012 at 08:13 AM by taxton
 12/12/2012 07:50 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
stumped
Wizard

Posts: 7029
Joined: 11/13/2009

I would suggest you read the other posts and replies about the same issue.



-------------------------

Intel I7 960 @ 3.87ghz *Intel DX58SO *HIS HD6970 2gb *Corsair TX650M *2x4gb Corsair XMS3 *WD Black 1TB *Windows 7 Home Premium 64bit ***Asus N71Jq laptop *Intel I7 720QM Processor *Mobility Radeon HD5730 1gb *8gb Ram *Windows 7 64bit ** Toshiba P75-A7200 * Intel I7-4700MQ * Windows 8.1 64bit


 * A clear conscience is usually a sign of bad memory *

 12/12/2012 07:58 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
taxton
Peon

Posts: 7
Joined: 12/12/2012

The other post was about a crash, and was reported solved with the 12.11 beta drivers, as i still have my issues.

 12/12/2012 09:38 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
stumped
Wizard

Posts: 7029
Joined: 11/13/2009

Google "Disable ULPS"

Go to registry and disable Ulps:

[HKEY_LOCAL_MACHINE\\SYSTEM\\ControlSet001\\Control \\Class\\{4D36E968-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}]

and change "EnableUlps" to 0 under the 0000 and 0001 and 0003 keys.



-------------------------

Intel I7 960 @ 3.87ghz *Intel DX58SO *HIS HD6970 2gb *Corsair TX650M *2x4gb Corsair XMS3 *WD Black 1TB *Windows 7 Home Premium 64bit ***Asus N71Jq laptop *Intel I7 720QM Processor *Mobility Radeon HD5730 1gb *8gb Ram *Windows 7 64bit ** Toshiba P75-A7200 * Intel I7-4700MQ * Windows 8.1 64bit


 * A clear conscience is usually a sign of bad memory *

 12/12/2012 10:13 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
taxton
Peon

Posts: 7
Joined: 12/12/2012

Thanks, will try when i get home!

 12/12/2012 03:43 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
taxton
Peon

Posts: 7
Joined: 12/12/2012

Originally posted by: stumped Google "Disable ULPS"

 

Go to registry and disable Ulps: [HKEY_LOCAL_MACHINE\\SYSTEM\\ControlSet001\\Control \\Class\\{4D36E968-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}] and change "EnableUlps" to 0 under the 0000 and 0001 and 0003 keys.

 

Tried this out, but no effect unfortunately. Any other clues what it could be?

 12/19/2012 08:45 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
taxton
Peon

Posts: 7
Joined: 12/12/2012

So i finally got a reply from a game master in WoW. He said it's and AMD issue, that needs to be fixed. Any news when this will be?

 

Having looked at the attached files I see in the windows logs that your system is contantly hanging from a service called "fuel.service.exe" which is a process ran by your AMD Radeon HD 7800 Series graphic card.

Please contact AMD Support, in the mean time try running the game in less than 2x anti-aliasing as there seems to be a problem with your AMD Card running World of Warcraft - Mists of Pandaria experiences due to graphical corruption if anti-aliasing is over 2x,  AMD ned to patch this.

 12/19/2012 09:02 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
stumped
Wizard

Posts: 7029
Joined: 11/13/2009

http://forums.amd.com/game/messageview.cfm?catid=443&threadid=161015&enterthread=y



-------------------------

Intel I7 960 @ 3.87ghz *Intel DX58SO *HIS HD6970 2gb *Corsair TX650M *2x4gb Corsair XMS3 *WD Black 1TB *Windows 7 Home Premium 64bit ***Asus N71Jq laptop *Intel I7 720QM Processor *Mobility Radeon HD5730 1gb *8gb Ram *Windows 7 64bit ** Toshiba P75-A7200 * Intel I7-4700MQ * Windows 8.1 64bit


 * A clear conscience is usually a sign of bad memory *

Statistics
84131 users are registered to the AMD Support and Game forum.
There are currently 12 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.