Topic Title: 7870 low fps on world of warcraft
Topic Summary:
Created On: 04/07/2013 12:38 PM
Status: Post and Reply
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 04/07/2013 12:38 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
arelles
Peon

Posts: 2
Joined: 04/07/2013

my set up right now is my 7870 ghz edition card with amd fx 6300@4.2 when i play on a 25 man i get barely 20fps and other people with my same set up are getting above 60 on ultra also have 8gb ram 

 04/07/2013 12:43 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
stumped
Wizard

Posts: 7253
Joined: 11/13/2009

Please read the sticky "Read Before Posting".
http://forums.amd.com/game/messageview.cfm?catid=440&threadid=160417&enterthread=y

We need to know:

1. Processor (I5-xxxx, A10-xxxx, etc)
2. Graphics card (HD6970, HD4850, Mobility, etc)
3. OS (Win7, Win8, WinXP, 32 or 64bit, etc)
4. Driver version (13.2, 12.10, etc)
5. Power Supply..list make and model (not just wattage)
6. RAM
7. Did your computer come with the OS and Graphics card you have now?
8. Monitor resolution (native), connected by (DVI, HDMI, etc)


If this is a LAPTOP please post in the correct forum...that would be the laptop forum   http://forums.amd.com/game/categories.cfm?catid=448&entercat=y

 



-------------------------

Intel I7 960 @ 3.87ghz *Intel DX58SO *HIS HD6970 2gb *Corsair TX650M *2x4gb Corsair XMS3 *WD Black 1TB *Windows 7 Home Premium 64bit ***Asus N71Jq laptop *Intel I7 720QM Processor *Mobility Radeon HD5730 1gb *8gb Ram *Windows 7 64bit ** Toshiba P75-A7200 * Intel I7-4700MQ * Windows 8.1 64bit


 


 * A clear conscience is usually a sign of bad memory *

 04/07/2013 12:57 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
arelles
Peon

Posts: 2
Joined: 04/07/2013

md fx 6300 @4.2

7870 hd 

Win8 64 bit 

driver version 9.10.10.0968

catalyst 13.3

8gb ram 

i built my computer so i bought everything for it 

1920x1080 native res dvi

corsair cx 600 watt psu

 04/08/2013 05:49 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
code78
Peon

Posts: 6
Joined: 04/07/2013

World of Warcarft issues in a raid enviroment are most likely caused by addons. Do you have also exactly same addon setup? Buggy addon code can cause memory leaks + spam LUA errors in a background which causes heavy lag no matter what equipment.

Have you tried any other non-online game to test FPS? If other games works properly then I would check WoW addons, and if you are using ANY old installation of WoW, you might want try fresh install.

It's also well know problem to cause lag, if antivirus program in a background is somehow checking game files updated & written into HD during the game play, addons might write & update some data thru the HD especially in a raid enviroment.

Now days in a WoW affects also a lot speed of hard disk + network connection speed.



-------------------------

AMD FX 8350 X8 @ 4.4Ghz, Antec KÜHLER H2O 1220 Cooler, 32Gb RAM, 4 Tb WD Black, AMD Sapphire HD7970, Crosshair V Formula-Z , Fedora 18+Windows 8 Pro

 05/21/2013 10:08 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
xTrEmQbAn
Peon

Posts: 1
Joined: 05/21/2013

I am having the same issue. In my case I "upgraded" from a HD 5850 to the HD 7870 and I don't see much of the performance increase. I am very disapointed.

With my old card I was running on ultra and getting 20 - 30 fps in populated areas. My screen resolution is set to 1929x1200. No addons. With the 7870 I am getting basically the same fps. 

I uninstalled the previous drivers and installed the latest from the AMD website. I have not tried yet the beta drivers but for what I read it will improve performance on new games not for this old game.

Reducing my WoW settings should not be the solution. I am pretty sure this is a very good card but the drivers are not optimized for old games

My system specifications are on my signature. Any help will be appreciated. Thanks



-------------------------
Intel Core i5-655K @4.8 GHz, Biostar TB55HD, 16 GB ram @ 1600, AMD Radeon HD 7870, 256 GB SSD, 2 TB HDD, Corsair H70, Thermaltake TR2-700W, Windows 7 Professional x64
Statistics
85739 users are registered to the AMD Support and Game forum.
There are currently 6 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.