Topic Title: Doom 3 BFG on Steam
Topic Summary:
Created On: 08/04/2013 10:25 AM
Status: Post and Reply
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 08/04/2013 10:25 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
jgoetsch
Peon

Posts: 2
Joined: 08/04/2013

Starts fine however it crashes everytime when game loads.  I am using the 13.8 beta driver on windows 8.1.  FX8350, 7970, 890FX.  Tried all the fixes I could find on Steam and internet.  Tried window mode.  I haven't tried another driver.  Any ideas?

 

Heres some more info:

Source

DOOM 3: BFG Edition

 

Summary

Stopped working

 

Date

‎8/‎4/‎2013 8:32 AM

 

Status

Solution available

 

Description

Faulting Application Path: P:\Steamapps\steamapps\common\DOOM 3 BFG Edition\Doom3BFG.exe

 

Problem signature

Problem Event Name: APPCRASH

Application Name: Doom3BFG.exe

Application Version: 1.0.0.1

Application Timestamp: 509d3191

Fault Module Name: atioglxx.dll

Fault Module Version: 6.14.10.12406

Fault Module Timestamp: 51b0df1c

Exception Code: c0000005

Exception Offset: 009c9c97

OS Version: 6.3.9431.2.0.0.256.48

Locale ID: 1033

Additional Information 1: 5861

Additional Information 2: 5861822e1919d7c014bbb064c64908b2

Additional Information 3: d400

Additional Information 4: d4007bc33cffdeb3da30e99b128d49bb

 

Extra information about the problem

Bucket ID: d3d4a5f8f9017a4379dc922768f1d1e6 (-614605629)

 08/04/2013 10:31 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
WMudrockJr
Overclocker

Posts: 705
Joined: 04/01/2013

Same issue, only game that I issues with hoping it will get fixed. 

Not sure what is to be blame looks like a combination of 2010 runtime and graphic drivers.

Had this issue back in Windows 7 too.



-------------------------

AMD A10-5800K, XFX 7850 Ultra OC Edition 975MHz, 16GB RAM, Win 8.1 Pro 64 bit, MSI 7778 motherboard, 500W PSU, HP P7-1235, CCC 13.12 WHQL

 08/07/2013 01:46 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
-rascal-
Farming Materials

Posts: 538
Joined: 01/15/2011

Yes I'm having a similar issue as well. I bought Doom BFG Edition during the Steam Summer Sale...

The weird things is, Doom 1, Doom 2, and Doom 3 Resurrection of Evil (expansion) works perfectly fine. The Original Doom 3 doesn't work.

I start the game is it just freezes / get stuck on the "LOADING" screen of the very FIRST level, after the tiny cut-scene / movie scene.

Some people said the 13.4 Drivers was the cause, so I switched over to 13.6 beta. That's when I tried RoE...but Doom 3 wasn't working either.

Some people said to create a game in multiplayer, quit, and start Doom 3. A few on the interwebs says that does the trick....but I haven't tried myself.

 



-------------------------

Phenom II X6 1090T @ 4.1GHz FX-8350 @ 4.8GHz // ASUS Crosshair V Formula 990FX // Sapphire Radeon HD Dual-X 7970 @ 1150/1500 // Thermaltake Frio w/ push-pull (using Antec Formula 7 Nano-Diamond + Cooler Master JetFlo fans) // 8GB (2 X 4GB) G.Skill RipJawsX 2133MHz  // Corsair TX850 850W // Corsair Force GT 120GB SSD (OS) // Kingston V200+ 120GB SSD // WD Caviar Black 1TB // Windows 7 Ult x64

 08/12/2013 07:27 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
knightwolf20024
Peon

Posts: 1
Joined: 08/12/2013

this steam link will help get it running again it appears to be an issue with the game and amd's new opengl drivers.http://steamcommunity.com/app/208200/discussions/0/846958724796395601/
 08/12/2013 11:56 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
WMudrockJr
Overclocker

Posts: 705
Joined: 04/01/2013

That work for me used the atioglxx.dll from 13.1 CCC and put it in the Doom3 directory and the game is working.

I'm not sure what version I was using for Windows 7. That is interesting I have been using 13.3 Beta or better with Windows 8 which is where the game broke for me.



-------------------------

AMD A10-5800K, XFX 7850 Ultra OC Edition 975MHz, 16GB RAM, Win 8.1 Pro 64 bit, MSI 7778 motherboard, 500W PSU, HP P7-1235, CCC 13.12 WHQL



Edited: 08/13/2013 at 05:07 PM by WMudrockJr
 08/14/2013 12:12 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
jgoetsch
Peon

Posts: 2
Joined: 08/04/2013

Thank you, not sure how i missed this...

 

Statistics
84731 users are registered to the AMD Support and Game forum.
There are currently 3 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.