Topic Title: Starcraft Broodwar COLOR issue with any driver after 13.5
Topic Summary: Color issue with driver update
Created On: 08/21/2013 01:57 PM
Status: Post and Reply
Linear : Threading : Single : Branch
1 2 Next Last unread
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 08/21/2013 01:57 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Replay
Peon

Posts: 11
Joined: 08/21/2013

Hi, i would like to play this game with lastest drivers 13.8 but any driver after 13.4 glitches my Broodwar game like this

http://www.taringajuegos.net/juegos/problema-starcraft-broodwar/ this is a description of what is happening when i open the game with new drivers

i usually play this game but i would like to enjoy the perfomance i can get on new drivers while being able to play Broodwar with normal colors

i regularly play BF3 and other modern games, but i would like to keep playing broodwar as well... and newer drivers wont allow me to do so.

 

Please fix this.

 

 



Edited: 08/21/2013 at 02:09 PM by Replay
 08/21/2013 03:24 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Kent@AMD
Grinding Levels

Posts: 127
Joined: 01/10/2013

If you are having a driver issue where one suite works and one doesn't, you can raise this to the driver team at www.amd.com/betareport . By filling out the form there, they can obtain the necessary information to investigate the issue thoroughly.



-------------------------
AMD Customer Care

The information presented in this document is for informational purposes only and may contain technical inaccuracies, omissions and typographical errors. Links to third party sites are for convenience only, and no endorsement is implied.
 08/21/2013 04:23 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Replay
Peon

Posts: 11
Joined: 08/21/2013

thanks i just did

 08/26/2013 09:51 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Replay
Peon

Posts: 11
Joined: 08/21/2013

any news?

 08/27/2013 05:38 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
spyre
Heavy Wizardry

Posts: 9119
Joined: 09/14/2007

This error occurs on Nvidia cards too and is actually a 'feature' of Vista / Windows 7 / Windows 8 in such an old Directdraw API.

http://www.teamliquid.net/forum/viewmessage.php?topic_id=374126

 08/27/2013 09:10 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Andrey_Rybenkov
Peon

Posts: 47
Joined: 08/21/2013

Originally posted by: spyre This error occurs on Nvidia cards too and is actually a 'feature' of Vista / Windows 7 / Windows 8 in such an old Directdraw API.

 

http://www.teamliquid.net/forum/viewmessage.php?topic_id=374126

 

nope, it is a bug in graphic drivers.  Game works properly upto 13.15.

The game does not work since 13.6. Whom to blame?



-------------------------

Athlon II X4 630@3360, MA770t-UD3, Sapphire HD7790 1GB, FSP ATX500R,  Win7-32 PAE 8GB, Catalyst 14.4 WHQL

 08/28/2013 08:10 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Replay
Peon

Posts: 11
Joined: 08/21/2013

that is correct... i have been installing unistalling drivers but it got to a point that im tired of it... i want to get a driver that allow me to enjoy newgames as let me play my oldgames just fine.

 09/04/2013 08:50 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Replay
Peon

Posts: 11
Joined: 08/21/2013

bumpp

 09/18/2013 03:20 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Replay
Peon

Posts: 11
Joined: 08/21/2013

nothing yet?

 09/19/2013 06:41 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Andrey_Rybenkov
Peon

Posts: 47
Joined: 08/21/2013

did you try 13.9 drivers? There is 0.01% probability they fixed the issue.



-------------------------

Athlon II X4 630@3360, MA770t-UD3, Sapphire HD7790 1GB, FSP ATX500R,  Win7-32 PAE 8GB, Catalyst 14.4 WHQL

 09/20/2013 09:55 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Replay
Peon

Posts: 11
Joined: 08/21/2013

Originally posted by: Andrey_Rybenkov did you try 13.9 drivers? There is 0.01% probability they fixed the issue.

 

 

i am downloding... going to replay back with a result... lets see is this one fix it.

 09/20/2013 10:28 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Replay
Peon

Posts: 11
Joined: 08/21/2013

Originally posted by: Andrey_Rybenkov did you try 13.9 drivers? There is 0.01% probability they fixed the issue.

 

 

same issue unplayable color are a mess... i dont understand how can this be so hard to fix...

 09/21/2013 09:26 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Andrey_Rybenkov
Peon

Posts: 47
Joined: 08/21/2013

thanks for your efforts, so I skip 13.9 and stick to 13.5b2.



-------------------------

Athlon II X4 630@3360, MA770t-UD3, Sapphire HD7790 1GB, FSP ATX500R,  Win7-32 PAE 8GB, Catalyst 14.4 WHQL

 09/21/2013 11:27 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Replay
Peon

Posts: 11
Joined: 08/21/2013

Originally posted by: Andrey_Rybenkov thanks for your efforts, so I skip 13.9 and stick to 13.5b2.

 

no, that one doesnt work too... the only one is 13.4 and i want to use new drivers as well as play old games... i should be penalized for that...

 09/30/2013 09:42 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
steventcyh
Peon

Posts: 1
Joined: 09/30/2013

..Finally I found here and some guys faced the same problem...Hope this could be fixed soon.

 10/16/2013 09:05 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Replay
Peon

Posts: 11
Joined: 08/21/2013

Originally posted by: steventcyh ..Finally I found here and some guys faced the same problem...Hope this could be fixed soon.

 

 

hi AMD didnt fix yet the issue for win7... however i have isntalled win8 in preparation to battlefield 4... and give BW a try and the problem is fixed on windows 8. i have the 13.11beta1 and Broodwar runs perfectly now, no color glitch would like AMD fix for those that still on WIN7.

 10/31/2013 04:55 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Kheops
Peon

Posts: 1
Joined: 10/31/2013

I confirm that i have exact same problem. In addition i failed to rollback to older drivers correctly, for some reason the diver and Broodwar both start to crash. Please AMD fix the latest drivers.

Thanks

 11/01/2013 06:37 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Marty2Life
Peon

Posts: 6
Joined: 11/01/2013

Yes i have the same problem. I use a XFX 7850 B.E. on Windows 7 x64 and this problem exists since Catalyst 13.6. In the past i have AMD mailed this problem. All Games the use a plain 8bit Screen there are destroyed the 256 Color Table. No Response.

This is not a Windows Error. The Windows 256 Color Table Psychedelic misc are lighter. All Colors are now darker and this came from the Driver.

I waited now from 13.6 at 13.11 beta8 and this problem exists.

StarCraft inc Broodwar, BioSys, Dark Reign 1 inc Addon etc... all the games doesnt work with this drivers on Windows 7 x64. And on Fresh Os Install too.

 11/04/2013 02:05 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
mtorres2006
Peon

Posts: 3
Joined: 10/30/2013

I have this same problem with Age of Empires - The Conquerors Expansion.

 

I want to play BF4 and AoE without installing/uninstalling drivers.

 

I tried to reinstall, and the last working good is 12.10.



Edited: 11/04/2013 at 07:28 PM by mtorres2006
 11/06/2013 05:48 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Troubleshootingprofile
Peon

Posts: 1
Joined: 11/06/2013

I am also having this issue with any driver past 13.4. Mad colours in older games such as Starcraft, Diablo, Fallout or Jedi Knight. I have determined that it is NOT related to ddraw, as originally speculated.

Could you please address this?

Statistics
84848 users are registered to the AMD Support and Game forum.
There are currently 3 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.