Topic Title: Guild Wars 2 graphic corruption
Topic Summary:
Created On: 11/18/2013 06:38 PM
Status: Post and Reply
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 11/18/2013 06:38 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Crayraven
Peon

Posts: 3
Joined: 11/18/2013

Greetings AMD,

AMD R9 280x and 7970 users sometimes experience a graphical bug in gw2. To my knowledge this only seems to affect these two line of cards. I've experienced this bug as well with my new R9 280x. The only way to fix the problem is to alt+tab out the game and open it back up.

I ran tests to see if my card needed to be RMA. But no artifacting or any other errors came up in any other games. 

To give a visual of the bug, I've attached screenshots of other users experiencing it. Hopefully someone from AMD will take a look at this and squash the bug.

 

 11/18/2013 07:19 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
black_zion
80 Column Mind

Posts: 12554
Joined: 04/17/2008

Run Memtest86+ to rule out a faulty RAM module.

-------------------------
ASUS Sabertooth 990FX/Gen3 R2, FX-8350 w/ Corsair H60, 8 GiB G.SKILL RipjawsX DDR3-2133, XFX HD 7970 Ghz, 512GB Vertex 4, 256GB Vector, 240GB Agility 3, Creative X-Fi Titanium w/ Creative Gigaworks S750, SeaSonic X750, HP ZR2440w, Win 7 Ultimate x64
 11/18/2013 07:48 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Crayraven
Peon

Posts: 3
Joined: 11/18/2013

Not faulty ram, my memtest yields no error.

 

Here is another thread showing the problem, it seems it affects the 7xxx series?

 

http://www.guildwars2guru.com/topic/55463-graphical-artifacts/

 11/18/2013 08:33 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
black_zion
80 Column Mind

Posts: 12554
Joined: 04/17/2008

Then it's just GW2, because it is coded like crap. I know, if I face a trebouchet blast I drop to 0.5FPS until the blast clears.

-------------------------
ASUS Sabertooth 990FX/Gen3 R2, FX-8350 w/ Corsair H60, 8 GiB G.SKILL RipjawsX DDR3-2133, XFX HD 7970 Ghz, 512GB Vertex 4, 256GB Vector, 240GB Agility 3, Creative X-Fi Titanium w/ Creative Gigaworks S750, SeaSonic X750, HP ZR2440w, Win 7 Ultimate x64
 11/18/2013 10:05 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Crayraven
Peon

Posts: 3
Joined: 11/18/2013

Yes, its just gw2. I assume its a ati driver issue since nvidia users do not have this problem. But one thing I also forgot to mention is my radeon 6970 does not have the issue at all.

Statistics
85788 users are registered to the AMD Support and Game forum.
There are currently 10 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.