Topic Title: Radeon R9 270X 4GB BLACK SCREEN Problem!
Topic Summary:
Created On: 02/28/2014 12:32 PM
Status: Post and Reply
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 02/28/2014 12:32 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
xxitayxx50
Peon

Posts: 1
Joined: 02/28/2014

Hi.

Yesterday, I bought a new R9 270X for my computer, everything was alright, until I opened my games.

At the begining, I opened the "Crysis 3", I played, and after 5-6 minutes, the screen turned black and I couldn't do anything except turning off the computer.

I tried, and it happend again...

It happens all the time, In "Assasin's Creed 4", In "Modern Warfare 3 - Multiplayer".

All my drivers are updated (13.12), the cables are fine, everything's alright.

Please help me, I need your help

Thanks! 



Edited: 02/28/2014 at 12:49 PM by xxitayxx50
 03/15/2014 05:59 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
-JayJay-
Peon

Posts: 4
Joined: 03/15/2014

Same is happening to me, really need a solution.

 03/19/2014 04:26 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
dzrealkiller
Peon

Posts: 2
Joined: 03/19/2014

Hi pretty much the same thing as me, this Is now the 3rd one of these cards I have brought and they both do the same thing but It also looks like thousands of other people are in the same boat with AMD's drivers but In case I am wrong I thought I would ask for help before I go mental...

First of all my specs:

Windows 8.1 (64bit)
8gb Corsair 1600 ram (brand new)
1tb sata hd (brand new)
500g sata hd
850w Corsair RM850 80+ gold (Brand new)
Asus M5A97 LE R2.0 motherboard (6 months old)
Amd FX 6300 3.8mhz Cpu (brand new)
Gigabyte AMD Radeon R9 290X OC

Ok I think the specs are listed and I believe there more than fine to run this card, Also I would like to add I borrowed a Friends 780 Nvidia card and that works fine not a single issue.

My Problem:
Every game or 3D app I try to load locks up/ Freeze the computer and I have to hard reset it to fix the problem but all game crash within seconds... they all sit on the loading screening fine but when there about to place you in the game they all hand and crash with the R9 290X. Also get black screens when the 3D app or game loads in within a millisecond of joining.

Things I have tried so far:

Set my bios to default settings.
put my cpu clocks back to default.
boot in safemood and wiped the old drivers using DDC.
booted back into normal windows with no internet just to be sure.
Reinstalled drivers but only checked: Display, HDMI, Catalyst.
Reinstalled windows 8.1 (complete whip).
Tried underclocking the gpu by around 5% but then I started getting Driver has stopped working but corrects itself.
I have modified the span speeds to the card is even cooler and stays cool.


All my temps are good my case is very well ventilated

I'm at the point of giving up I don't know what else I can do its pointless RMAing the card its happened with 3 different ones so I doubt its the card its self or my system and my friends 780 worked perfect and my old 650ti was fab so much for this been an upgrade it feels like an expensive downgrade xD

Please please please can someone help me figure this out.

Many thanks in advance

 03/19/2014 06:05 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
p0six
Peon

Posts: 2
Joined: 03/19/2014

same with my r9 290!! any news?

 03/19/2014 08:13 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
dzrealkiller
Peon

Posts: 2
Joined: 03/19/2014

Might have something here buddy... I ended up after all day playing around downclocking my gpu and I managed to get into Crysis 2 and I  have not been able to be in a game all day untill the clock I streamed what I was doing as I couldnt record normaly as when it crash I would lose the footage so i streamed so it saves check this out http://en-gb.twitch.tv/dzwrealkiller/b/512566177

 

Its not much but I have GPU-Z up showing temps and ***** and I show where I downclocked the card and ran the game in 720p windowed then upped it to 1080p windowed and then 1080p full screen and I was happy then tried battlefiled 4 and it crashed right away but could be onto something... I think the OC that came on the card might just be unstable. but i need someone that know what there looking at to take a look at the gpu-z

 03/21/2014 10:19 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
arbay
Peon

Posts: 9
Joined: 02/21/2009

Been a pc gamer for 17 years and building my own systems for almost as long. So I feel for you guys having problems with your R9's. It's always the same thing with every series release. Personally I wait a year for hardware and 3 months for games before I'll buy them. Otherwise your just beta testing for these companies. Until we stop buying unfinished products with immature drivers this will continue.

-------------------------

Intel 3930k, Asus Rampage vi Formula, Enermax 1250 EVO Galaxy, Corsair CML16GX3M4X1600C8 Low Profile 4 x 4GB, 2x150 gig VelociRaptors(16meg), Crucial M4 128MB SSD, 750 gig wd Caviar, 2x Sapphire HD 7970, LG Blu-ray burner,Corsair 600T case, Antec Kuhler 920, Bios 1305, Win7 Pro 64bit

Statistics
84112 users are registered to the AMD Support and Game forum.
There are currently 7 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.