Topic Title: how do i fix the stutter and framedrops in titanfall?
Topic Summary:
Created On: 03/28/2014 09:59 AM
Status: Post and Reply
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 03/28/2014 09:59 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
masterx1234
Peon

Posts: 50
Joined: 07/21/2013

hey guys i just got titanfall, the game is amazing, runs at 100+ fps on my rig but im having an issue that seems to be affecting everyone else, when playing matches with other people i have no choice but to disable the in games V-sync because it causes massive stutter and random framedrops, however if i have the in game's V-sync disabled the framerate gets locked at 60 fps, i am on a 144hz monitor, so how do i get the fps to go above 60 on my 144hz monitor? and also the game still has a bad case of stutter, but its even more noticable when i have V-sync enabled. 

 04/01/2014 02:13 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Hammey
Grinding Levels

Posts: 180
Joined: 05/09/2012

Hi you may get a answer if you provide your system specs or are we supposed to guess.

-------------------------
MSI Mpower Max, I7-4770K, MSI GTX 780 Lightning, G.SKILL Trident X Series 16GB DDR3-2400, 2X Kingston HyperX 3K 480GB , 1Tb Raptor, Creative ZXR Sound, 1000 watt Coolermaster Single 80 amp Rail, G700s Mouse, Z5500 Speakers
 05/21/2014 06:01 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
shagg
Grinding Levels

Posts: 148
Joined: 12/06/2007

Let me  see.  My crystal ball says you have an Intel 386sx processor running at a turbo speed of 25mhz. You also have a creative Adlibs card in your ISA socket and running with 64K of ram.

I think it is time to upgrade.

 05/21/2014 06:25 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
stumped
Wizard

Posts: 7276
Joined: 11/13/2009

Pentium 1 processors can not handle that game.



-------------------------

Intel I7 960 @ 3.87ghz *Intel DX58SO *HIS HD6970 2gb *Corsair TX650M *2x4gb Corsair XMS3 *WD Black 1TB *Windows 7 Home Premium 64bit ***Asus N71Jq laptop *Intel I7 720QM Processor *Mobility Radeon HD5730 1gb *8gb Ram *Windows 7 64bit ** Toshiba P75-A7200 * Intel I7-4700MQ * Windows 8.1 64bit


 


 * A clear conscience is usually a sign of bad memory *

 05/21/2014 10:17 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Earnhardt
Case Modder

Posts: 895
Joined: 09/11/2008

http://forums.amd.com/game/messageview.cfm?catid=440&threadid=160417&enterthread=y



-------------------------

AMD Phenom II 1100t @4.0Ghz /Asus sabertooth 990fx/2x Gigabyte 3G 7950's in crossfire/500G samsung 840 ssd/16G G-Skill Ripjaw 1600/2-samsung 24" monitors 1920X1200/Corsair AX1200W psu/W7 pro 64,G19 keyboard,Roccat kone pure mouse,Cooler master HAF932,Corsair H100i water cooler,Zalman ram cooler.Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Champion Series,Logitech Z5500 speakers,Roccat Kave 5.1 headset.

 05/22/2014 01:31 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
shagg
Grinding Levels

Posts: 148
Joined: 12/06/2007

Originally posted by: stumped Pentium 1 processors can not handle that game.

 

Really?

Statistics
86438 users are registered to the AMD Support and Game forum.
There are currently 6 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.