Topic Title: [Request/Query] Optimizing Everquest Next Landmark
Topic Summary: I wanted to know if the folks at AMD are working with the people making Landmark to optimize the game better.
Created On: 04/14/2014 11:22 AM
Status: Post and Reply
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 04/14/2014 11:22 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Arthmyx
Peon

Posts: 1
Joined: 04/14/2014

Currently this game runs my HD7850 kinda hot, CPU is fine.

But I was mainly curious to see if the folks at AMD are working with them to optimize the game better, most of my friends play the game using AMD specs and were sort of peeved about the NVIDIA optimization.

Is it possible? Or is it in the works?

 

Thanks.

 12/09/2014 09:10 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
VanillaGorilla
Peon

Posts: 1
Joined: 12/09/2014

Something really has to be done with this game. I run a R9 290x and am only getting 55 frames on ultra with shadows on med. I know it is still in closed beta, but I had a gtx 970 and was getting 90-100 fps with the game maxed out and heavy AA. I had to return the card unfortunately because there was a driver issue with something in my PC that made it crash and Nvidia had no idea how to fix it.. The game will go into open beta in March, is this how AMD wants the game to run? Please do something. If you go to the Landmark forums you will see all the complaints. I don't know why more do not come here to complain.

 

i7 3770k

16 GB Corsair vengence RAM

Gigabyte Z77X-UD3H

Corsair 850 watt PSU

R9 290X

 12/10/2014 03:27 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Cornugon
Button Masher

Posts: 295
Joined: 10/07/2008

Well Everquest have always been nVidia 'The Way It's Meant To Be Played'-titles, which explains why it is working better on nVidia hardware, since they work closely to optimise pretty much everything for their stuff.

Secondly: I don't know if you noticed, but in a few weeks time several AAA-titles were released all with more or less issues with PC graphics optimisations (for both AMD and nVidia), so I guess getting those fixed out as soon as possible takes priority over an nVidia-sponsored title which isn't officially released yet.

However you can fill out the issue report on here, and hope they take it in account:

www.amd.com/report

 



-------------------------
<html />
 12/10/2014 07:32 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
black_zion
80 Column Mind

Posts: 13076
Joined: 04/17/2008

You need to familiarize yourself with what the term "BETA" means.

-------------------------
AMD FX-8350 w/ Corsair H105, ASUS Sabertooth 990FX Gen3/R2, 8GiB G.SKILL DDR3-2133, XFX HD 7970, 512GB Vertex 4, 256GB Vector, 240GB Agility 3, Creative X-Fi Titanium w/ Creative Gigaworks S750, SeaSonic X750, Corsair C70, HP ZR2440w, Win 7 Ultimate x64
Statistics
88867 users are registered to the AMD Support and Game forum.
There are currently 2 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.