Topic Title: 960T Temp Sensor way off?
Topic Summary: Topic says it all
Created On: 02/07/2012 07:51 PM
Status: Post and Reply
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 02/07/2012 07:51 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Vantharas
Polygon Pusher

Posts: 3508
Joined: 03/01/2009

So while Gaming were talking the CPU temp sensor showing... 30C Surely that can't be right. My 965BE C2 was sitting in the mid 50's at 3.8ghz. 

This 960T is @ 4.1 and I'm seeing.. 30C while gaming. 32 while stress testing. 

25C while gaming and 30C if I set my Delta fan to full blast.. Which it always use to be till I bought this fan controller.. now its not a jet engine.. Only when i want it to be.

Coretemp is showing 30C.... Surely thats off by like 10 at least.. right?

If I set everything to default. The temps are even lower (obviously) but don't even pass like 25C...



-------------------------

I5 3570K@4~5.0ghz: Gigabyte GA-Z77X-UD3H:Corsair Hydro H110 :16GB Corsair Vengeance DDR-3 1600: XFX Radeon 7950 @ 1100/1575 : Corsair AX 860 PSU: x1 WD Black 1TB HDD's: 90GB Agility 3: 960GB SSD : Creative Labs X-FI:Corsair 500R Arctic White Edition:3 22inch Monitors Eyefinity @ 5294x 1050 : Alienware Tact-X Keyboard: Razer Naga :Corsair Vengence 1500 Headset: Corsair SP2500 Speakers



Edited: 02/07/2012 at 08:14 PM by Vantharas
 02/07/2012 08:37 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
black_zion
80 Column Mind

Posts: 12458
Joined: 04/17/2008

I take it that is the CPU temp and not the core temp? AMD uses a formula and calculated offset value to determine CPU temp, and CPU temps aren't known to be exactly reliable...

-------------------------
ASUS Sabertooth 990FX/Gen3 R2, FX-8350 w/ Corsair H60, 8 GiB G.SKILL RipjawsX DDR3-2133, XFX HD 7970 Ghz, 512GB Vertex 4, 256GB Vector, 240GB Agility 3, Creative X-Fi Titanium w/ Creative Gigaworks S750, SeaSonic X750, HP ZR2440w, Win 7 Ultimate x64
 02/07/2012 08:46 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Vantharas
Polygon Pusher

Posts: 3508
Joined: 03/01/2009

I'm useing Coretemp 64.. Thats what I've always used to measure CPU temp. But yes its CPU temp.. not the actual core temps.

But coretemp has always given me pretty spot on readings with everything from my 9850BE to the C2Q Q6600 GO, My Athlon XP.. my 965BE.. 

Its just I don't trust these CPU temps at all on this 960T... At least the readings I'm being given.



-------------------------

I5 3570K@4~5.0ghz: Gigabyte GA-Z77X-UD3H:Corsair Hydro H110 :16GB Corsair Vengeance DDR-3 1600: XFX Radeon 7950 @ 1100/1575 : Corsair AX 860 PSU: x1 WD Black 1TB HDD's: 90GB Agility 3: 960GB SSD : Creative Labs X-FI:Corsair 500R Arctic White Edition:3 22inch Monitors Eyefinity @ 5294x 1050 : Alienware Tact-X Keyboard: Razer Naga :Corsair Vengence 1500 Headset: Corsair SP2500 Speakers

Statistics
85347 users are registered to the AMD Support and Game forum.
There are currently 2 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.