Topic Title: AMD SOCKET AM3 AND SOCKET AM3+
Topic Summary: Can you use a 3 in a 3+ socket?
Created On: 11/20/2012 06:16 PM
Status: Post and Reply
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 11/20/2012 06:16 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
lamoo22
Peon

Posts: 1
Joined: 11/20/2012

I have a dual core AMD PROCESSOR which is designated AM3 socket.

 

Will the processor work in a AMD3+ SOCKET which is what my motherbord has.



-------------------------
Need to know if an AM3 CPU will work in a

AM3+ socket?
 11/20/2012 06:21 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Vegan
Elite

Posts: 1233
Joined: 01/31/2010

should be fine as long as its AM3

all the older AMD processors are included in CPU support with AM3+



-------------------------

 11/27/2012 08:51 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
QB the Slayer
Master Looter

Posts: 329
Joined: 11/27/2012

Most definately Yes...  I am using a PII 965 in my Gigabyte UD7 AM3+ board

 

QB



-------------------------

The MONSTER HTPC:

CPU: AMD FX-8350.||.Cooler: Corsair H80i
MB: Gigabyte 990FXA-UD7.||.RAM: 8 GB Mushkin Blackline DDR3 2000MHz (7-10-8-27-1T)
Case: CoolerMaster HAF 932.||.PSU: Corsair HX750
GPU:Asus R9 270X DirectCU II TOP.||.Audio: Creative X-Fi Titanium Fatal1ty Pro w/ Logitech Z-5300e (5.1, 280W-RMS)
System Drive: 2xSamsung 840 Pro 128GB RAID0.||.Working Drive: 2xMushkin Chronos 60GB RAID0

 11/28/2012 10:34 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Slayerx
Button Masher

Posts: 280
Joined: 09/16/2012

Hay QB hows it going?

Glad to see ya

 

Lamoo22; I'm running a PII 1100T with the Sabertooth AM3+ board.

you should have no problem but its always a good idea to check the cpu support list of you motherboard just to make sure

 

BTW

Can someone tell me how to change my sig??

For some effen reason I can't change it.



-------------------------

FX 8320// Asus Sabertooth R2.0 // HIS R9 280x //8Gb of 1866Mhz ram, H50 cooling, HX850W psu all stuffed into a NZXT Phantom case.


Was a member of AMD Processer forum since 2008. Last post count 1818.

 11/28/2012 02:02 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
QB the Slayer
Master Looter

Posts: 329
Joined: 11/27/2012

Hey Slayer...  It seems this forum is even more broken than the old one...  you can't change Themes and once you add a signature it seems you can't change that either!

 

QB



-------------------------

The MONSTER HTPC:

CPU: AMD FX-8350.||.Cooler: Corsair H80i
MB: Gigabyte 990FXA-UD7.||.RAM: 8 GB Mushkin Blackline DDR3 2000MHz (7-10-8-27-1T)
Case: CoolerMaster HAF 932.||.PSU: Corsair HX750
GPU:Asus R9 270X DirectCU II TOP.||.Audio: Creative X-Fi Titanium Fatal1ty Pro w/ Logitech Z-5300e (5.1, 280W-RMS)
System Drive: 2xSamsung 840 Pro 128GB RAID0.||.Working Drive: 2xMushkin Chronos 60GB RAID0

 11/28/2012 03:24 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Slayerx
Button Masher

Posts: 280
Joined: 09/16/2012

yeah they've been having problems with this sight for a wile.

 



-------------------------

FX 8320// Asus Sabertooth R2.0 // HIS R9 280x //8Gb of 1866Mhz ram, H50 cooling, HX850W psu all stuffed into a NZXT Phantom case.


Was a member of AMD Processer forum since 2008. Last post count 1818.

 11/28/2012 04:11 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Mime
Forum Moderator

Posts: 578
Joined: 08/28/2012

This is still fusetalk, after all. 

The signature editor has a bad habbit of including a lot of junk HTML, which can cause trouble after a few edits.



-------------------------

Do not meddle in the affairs of archers, for they are subtle and quick to anger.
Post Count: +8510
Troll Hunter

The opinions expressed above do not represent those of Advanced Micro Devices or any of their affiliates.

 11/30/2012 09:15 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Vegan
Elite

Posts: 1233
Joined: 01/31/2010

is it possible to fix that problem?

 



-------------------------

Statistics
85510 users are registered to the AMD Support and Game forum.
There are currently 4 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.