Topic Title: AMD 690G/SB600 AHCI Windows 7 32bit BSOD Catalyst 12.8
Topic Summary: Amd Sata AHCI/Catalyst 12.8 Drivers
Created On: 10/02/2012 04:54 AM
Status: Post and Reply
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 10/02/2012 04:54 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
atsobanakis
n00b

Posts: 1
Joined: 10/02/2012

There seems to be a serious problem when forcing Amd Sata AHCI driver on Windows 7.The result is a BSOD with a stop 0x7B error...

My motherboard is an MSI-K9AGM3-FIH with a AMD 690G/SB600. I have enabled AHCI through BIOS and my installation of Windows 7 SP1 when really well...until i manually updated my AHCI drivers ( I didn't want to have the MS AHCI Driver installed).

I used the drivers from the folder which was created by AMD catalyst 12.8 chipset Drivers.

 10/02/2012 10:10 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Canis-X
Forum Moderator

Posts: 723
Joined: 08/28/2012

Maybe your download was corrupted.  I have done this several time on my past rigs with no issues, so I know that it works. 

http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/raid_windows.aspx



-------------------------

The opinions expressed above do not represent those of Advanced Micro Devices or any of their affiliates.
Requiescat In Pace AMD Processor Forums | Member since: 1/19/2009 | Post count:
4142
Please don't PM me with questions, instead create a thread so that everyone can assist and benefit from the knowledge provided. Thanks in advance!

 10/14/2012 02:20 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
KYNDIK
n00b

Posts: 1
Joined: 10/14/2012

I have BSOD on Windows 7 SP1 x64 with Catalyst 12.8 AHCI driver 
MB: Gigabyte GA-MA790X-UD4 bios F6 \ F7
HDD: Seagate ST3750528AS

the same behaviour with 12.6 AHCI driver 

Catalyst AHCI driver 11.12 - works normal

 10/20/2012 02:44 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
BuzzGUN
Peon

Posts: 16
Joined: 07/18/2009

See this thread for probable solution:

http://forums.amd.com/game/messageview.cfm?catid=446&threadid=158535

Statistics
88754 users are registered to the AMD Support and Game forum.
There are currently 2 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.