Topic Title: PCIe 3.0 need info
Topic Summary:
Created On: 01/02/2013 05:43 PM
Status: Post and Reply
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 01/02/2013 05:43 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
rob0976
Peon

Posts: 3
Joined: 01/02/2013

I can't find any PCIe 3.0x16 AMD motherboards why is that?

 01/02/2013 06:08 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
black_zion
80 Column Mind

Posts: 13081
Joined: 04/17/2008

Because AMD hasn't updated their chipsets yet and it's not needed?

-------------------------
AMD FX-8350 w/ Corsair H105, ASUS Sabertooth 990FX Gen3/R2, 8GiB G.SKILL DDR3-2133, XFX HD 7970, 512GB Vertex 4, 256GB Vector, 240GB Agility 3, Creative X-Fi Titanium w/ Creative Gigaworks S750, SeaSonic X750, Corsair C70, HP ZR2440w, Win 7 Ultimate x64
 01/02/2013 06:35 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
rob0976
Peon

Posts: 3
Joined: 01/02/2013

I thought it was needed to use the PCIe3.0 cards full potential.

 01/02/2013 08:05 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
black_zion
80 Column Mind

Posts: 13081
Joined: 04/17/2008

The only card which could exceed the x16 2.0 bandwidth would be the FirePro S10000, and if you have $10,000 to spend on that card you will have an i7 to back it up, but you will also be making tens of thousands of dollars a year for professional work, not gaming.

-------------------------
AMD FX-8350 w/ Corsair H105, ASUS Sabertooth 990FX Gen3/R2, 8GiB G.SKILL DDR3-2133, XFX HD 7970, 512GB Vertex 4, 256GB Vector, 240GB Agility 3, Creative X-Fi Titanium w/ Creative Gigaworks S750, SeaSonic X750, Corsair C70, HP ZR2440w, Win 7 Ultimate x64
 01/02/2013 09:02 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Mime
Forum Moderator

Posts: 578
Joined: 08/28/2012

PCIe version 3 is backwards compatible, so any card that says it's verison 3 should still work.

If you run into trouble, it'll be with bad drivers, or a weak power supply, or something like that.



-------------------------

Do not meddle in the affairs of archers, for they are subtle and quick to anger.
Post Count: +8510
Troll Hunter

The opinions expressed above do not represent those of Advanced Micro Devices or any of their affiliates.

Statistics
89095 users are registered to the AMD Support and Game forum.
There are currently 2 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.