Topic Title: USB 3.0 External drive not transfering data at superspeed.
Topic Summary:
Created On: 01/18/2013 12:22 PM
Status: Post and Reply
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 01/18/2013 12:22 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
TonyLudwick
Peon

Posts: 1
Joined: 01/18/2013

Good Morning,
I am having trouble getting our external USB 3.0 Drive to operate at superspeed. The box has the following specs:
ASRock 890FX Deluxe 5 Motherboard
AMD Athlon II X4 630 Processor 2800 MHz
10 Gig of Ram
Ubuntu 12.04 / Kernel 3.2.0-35-generic
Silverstone PCI Express USB 3.0 card wi NEC Chip
Vantec External Hard Drive cabinet - NexStar-HX4R capable of holding 4 sata drives. Currently only have one Seagate 3TB Drive inside it.

It takes 3 minutes and 24 seconds to copy a 3.7 GB file from the box to the external.

I takes only 42 seconds to copy that same file from another box running the same OS/Kernel using the same Silverstone PCI Express USB 3.0 card, but in a Dell precision T3400.

So the variable here seems to be the ASRock 890FX Deluxe 5 Motherboard and AMD Athlon II X4 630 Processor 2800 MHz. This system does transfer at correct speed using Windows/2008 Server. Is there something on the Mother board that governs USB 3.0 traffic even on a PCI express USB 3.0 card? I am trying to figure out if there is something on the motherboard that needs to be flashed with new firmware etc. What on the motherboard could be not cooperating with Ubuntu to cause this problem.

Any help would be appreciated. Thank You in advance.

Regards,
Tony

Statistics
87565 users are registered to the AMD Support and Game forum.
There are currently 10 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.