Topic Title: HP 4535s, Windows 8 Pro, AMD Radeon 6480G + 7400M no Audio HDMI out
Topic Summary: Windows 8, HP, Radeon 6480G+7400M, HDMI Audio
Created On: 01/24/2013 07:12 AM
Status: Post and Reply
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 01/24/2013 07:12 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
prusten
Peon

Posts: 6
Joined: 01/24/2013

Hi every one,

My HP ProBook 4535s, with AMD Radeon 6480G + 7400M, refuse to play Audio through HDMI port (video pass well but no sound).
I've installed all the latest drivers from the HP website (BIOS, Graphics, Audio...), all the cards have been well installed, except a yellow exclamation point in one of two "High Definition Audio Controller" but I dont have Digital Audio (HDMI) in Control Panel/Sound/Playback (only Speakers).

Any idea to fix that?

Thanks,

I've tried the latest AMD Catalyst, 13.1, but no use :smileysad:

 01/24/2013 07:34 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
stumped
Wizard

Posts: 7299
Joined: 11/13/2009

The Catalyst creator mentions a fix for that

http://twitter.com/CatalystCreator



-------------------------

Intel I7 960 @ 3.87ghz *Intel DX58SO *HIS HD6970 2gb *Corsair TX650M *2x4gb Corsair XMS3 *WD Black 1TB *Windows 7 Home Premium 64bit ***Asus N71Jq laptop *Intel I7 720QM Processor *Mobility Radeon HD5730 1gb *8gb Ram *Windows 7 64bit ** Toshiba P75-A7200 * Intel I7-4700MQ * Windows 8.1 64bit


 


 * A clear conscience is usually a sign of bad memory *

 01/24/2013 11:03 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
prusten
Peon

Posts: 6
Joined: 01/24/2013

Thanks Stumped,

The Catalyst didn't tell so much. He said that "the proper files" on AMD website would solve the problem. I used the latest Catalyst suite date on 17/01/13 but still no HDMI audio

 01/24/2013 02:18 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
stumped
Wizard

Posts: 7299
Joined: 11/13/2009

Well that post he made was on 1/18...so, i would go to the link he provided http://www.amd.com/us/Pages/AMDHomePage.aspx and use the "find a driver" for the new one. Don't use the autodetect.



-------------------------

Intel I7 960 @ 3.87ghz *Intel DX58SO *HIS HD6970 2gb *Corsair TX650M *2x4gb Corsair XMS3 *WD Black 1TB *Windows 7 Home Premium 64bit ***Asus N71Jq laptop *Intel I7 720QM Processor *Mobility Radeon HD5730 1gb *8gb Ram *Windows 7 64bit ** Toshiba P75-A7200 * Intel I7-4700MQ * Windows 8.1 64bit


 


 * A clear conscience is usually a sign of bad memory *

 01/25/2013 07:26 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
prusten
Peon

Posts: 6
Joined: 01/24/2013

Thanks stumped,

"Find a driver" gave me AMD Mobility Radeon™ Driver Verification Tool, but still error in High Definition Audion Controller, still no Digital Audio (HDMI) in Sound/Playback:

[url=http://www.upanh.com/screenshot__1__upanh/v/bvk23h3p9ao.htm][/url]

 

What else could I try???

Thanks again for your help,

 

 01/25/2013 08:02 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
stumped
Wizard

Posts: 7299
Joined: 11/13/2009

You can try these, if no luck, then you will have to get the drivers from HP. Did this laptop come with Win8, or did you upgrade from Win 7 ? Is your bios current?

http://benchmark3d.com/amd-catalyst-13-1-whql



-------------------------

Intel I7 960 @ 3.87ghz *Intel DX58SO *HIS HD6970 2gb *Corsair TX650M *2x4gb Corsair XMS3 *WD Black 1TB *Windows 7 Home Premium 64bit ***Asus N71Jq laptop *Intel I7 720QM Processor *Mobility Radeon HD5730 1gb *8gb Ram *Windows 7 64bit ** Toshiba P75-A7200 * Intel I7-4700MQ * Windows 8.1 64bit


 


 * A clear conscience is usually a sign of bad memory *

 01/25/2013 09:32 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
prusten
Peon

Posts: 6
Joined: 01/24/2013

Thanks,

I'm dowloading the WHQL driver, this is the last chance because I've tried already the drive from HP and it didn't work for HDMI audio.

 01/26/2013 11:21 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
prusten
Peon

Posts: 6
Joined: 01/24/2013

Just for information, the WHQL driver didn't help. I have to wait for the next release of Catalyst now.

 01/28/2013 10:17 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Jorge007
Peon

Posts: 15
Joined: 01/23/2013

If you've tried installing all the latest drivers from HP. Try the Realtek HDMI driver. It's labeled "ATI HDMI Audio Device" when you go to their download page. 

Here is the link: 

http://www.realtek.com.tw/downloads/

Click on "High Definition Audio Codecs (Software)."

 

If that doesn't work. Install Catalyst 12.2, but only selct the HDMI driver when installing if that's the only thing you want to install. If installing on Windows 8, install in Compatibility for Windows 7. 

32 bit: http://www.general-files.com/download/gs4a7fcadch32i0/12-2_mobility_vista_win7_32_dd_ccc.exe.html

64 bit: http://www.general-files.com/download/gs4aed0b25h32i0/12-2_mobility_vista_win7_64_dd_ccc.exe.html



-------------------------

Jorge loves running everyday!

 01/30/2013 09:44 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
prusten
Peon

Posts: 6
Joined: 01/24/2013

Hi Guys,

Thanks for trying to help me.

Jorge007: Realtek HDMI_R270 didn't work for me. It says something like "No Driver was supported in this driver package".

I tried Catalyst 12.2 but didn't find where to select the HDMI driver (only: AMD Catalyst Install Manager, AMD APP SDK Runtime, AMD Display Driver, AMD Sata Controller and Catalyst Control Center).

Mathew_milera85: your suggestion is to install another OS in dual boot???

 01/31/2013 05:15 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Marc@AMD
Forum Moderator

Posts: 774
Joined: 07/30/2012

That was a Spambot, Prusten.  I have removed the post and dealt with the "user."

;Marc



-------------------------

AMD Customer Care

The information presented in this document is for informational purposes only and may contain technical inaccuracies, omissions and typographical errors. Links to third party sites are for convenience only, and no endorsement is implied.

 02/04/2013 02:15 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Phoenix18253
Peon

Posts: 13
Joined: 02/04/2013

I don't think it is a driver problem.  I have been fighting a similar issue for months.  If you reboot with the TV powered on and connected directly to the PC via HDMI, do you have sound?

 

If so, check the TV Menu for a INLINK setting.  MAke sure it is enabled as well as the power on/off settings.  It might not be called INLINK, but I think that is an industry standard.  Either way, this is the setting in your TV that is suppose to control HDMI devices connected to it.  i.e. When you turn off TV, it turns of other devices.

 

As soon as I enabled it, I was abled to get sound back after cycling power to TV.

Statistics
86663 users are registered to the AMD Support and Game forum.
There are currently 4 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.