Topic Title: Switching graphics card?
Topic Summary: I can't use the AMD Graphics card.
Created On: 03/16/2013 11:19 PM
Status: Post and Reply
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 03/16/2013 11:19 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
DogukanTRFB
Peon

Posts: 2
Joined: 03/16/2013

So I just bought a laptop which had AMD Radeon HD 7670m. However, I noticed that the computer had 2 graphics cards. One is the integrated Intel HD 4000 graphics card and my computer appears to be using that one. I tried a lot of things to switch, but I unfortunately couldn't. So is there any chance my computer could be using both graphics cards at the same time but only Intel shows up? The sad part is, I took a few tests on some sites such as Can You Run It? for DayZ. I passed every single one, except for the graphics card part. It says I have Intel 4000 HD and AMD Radeon 7670m is able to play DayZ smoothly as far as I know. Thanks for the upcoming help everyone

 

Here's the picture of the test: http://img834.imageshack.us/img834/1797/85415437.png

 03/17/2013 12:43 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
stumped
Wizard

Posts: 7234
Joined: 11/13/2009

This forum has a laptop section....for asking questions about your laptop. People who have laptops and could maybe offer some assistance check in there. The laptop forum has hundreds of posts just like yours..try reading some. You will find that switchable graphics drivers are  not supported by AMD. The stickys tell you that. You need to go to your laptop manufacturers support website and use their drivers and ask them how to use the switchable graphics for your particular model.



-------------------------

Intel I7 960 @ 3.87ghz *Intel DX58SO *HIS HD6970 2gb *Corsair TX650M *2x4gb Corsair XMS3 *WD Black 1TB *Windows 7 Home Premium 64bit ***Asus N71Jq laptop *Intel I7 720QM Processor *Mobility Radeon HD5730 1gb *8gb Ram *Windows 7 64bit ** Toshiba P75-A7200 * Intel I7-4700MQ * Windows 8.1 64bit


 


 * A clear conscience is usually a sign of bad memory *



Edited: 03/17/2013 at 10:01 AM by stumped
 03/21/2013 06:53 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Tyharo
Peon

Posts: 11
Joined: 10/22/2012

Welcome to the forum Dogukan,

I understand your confusion about the switchable graphics, websites such as “Can You Run It” will not recognize your graphics card because its not in use. The 7670m I believe uses the same Enduro technology as my 7970m. What I recommend is looking up your graphics card desktop equivalent so you can compare game requirements without the aid of “Can You Run It”. Your card is about 4% better than a Radeon HD 5570, so use that as reference. When it comes to drivers don’t worry about updating the Intel HD 4000 just update your AMD 7670m.

 03/23/2013 09:44 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
bobmitch
Peon

Posts: 23
Joined: 03/21/2013

Thought.  I have an HP Envy 2xxx model with the Radeon HD 6850M.  When I run benchmark tests like 3DMark 11 and Unigine Valley or Heaven...they all three report the Intel 3000 chip as the primary in the system, even though I rarely run it.  However, they run the tests and at the conclusion, the 6800 Series DOES show up.  Mind you the differences between your system and mine is that the Intel 3000 only does DX10 where the 4000 does DX11.  Are you sure that the 7670M is properly detected.  Most of this software wasn't designed for switchable graphics

-------------------------
Statistics
84907 users are registered to the AMD Support and Game forum.
There are currently 2 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.