Topic Title: Windows 8.1 AMD ATI HD 8750M [HP Probook 470 G0] not working at all
Topic Summary:
Created On: 11/01/2013 08:01 AM
Status: Post and Reply
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 11/01/2013 08:01 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
tobidax
Peon

Posts: 3
Joined: 11/01/2013

Hi, i just bought a HP ProBook 470 G0, which as an ATI HD 8750M graphcs card, and a Intel HD 4000.

When i upgraded to Windows 8.1 i got only a black screen, sometimes the cursor blinked. After i figgured out it was the graphics card i went to BIOS and disabled an option called "changable graphics". 

Now the ATI card seems to be completely deactivated since it wont show up in the device manager any more. When i enable the BIOS option and boot into save mode, i see the ATI card in the device manager.

 

Seems like ther is no windows 8.1 x64 driver out now for my card. I tried latest Win8 drivers, i tried the alternative UnifL driver, i tried beta drivers. nothing worked. ATM i have cleard my system with "Driver Cleaner Pro", and disabled the BIOS option so i can at least boot and use my Notebook.

 

Can anyone point me to a solution for my problem? i rly dont want to go back to windows 8 since i have Win8.1 on my desktop (8 year old nVidia card, working just fine) and on my surface RT and it syncs so nice

 

hope you can hel me here.

 11/01/2013 12:22 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
black_zion
80 Column Mind

Posts: 12346
Joined: 04/17/2008

That is a laptop, so you need to talk to HP to find out if Windows 8.1 is supported for that laptop and if so for drivers.

-------------------------
ASUS Sabertooth 990FX/Gen3 R2, FX-8350 w/ Corsair H60, 8 GiB G.SKILL RipjawsX DDR3-2133, XFX HD 7970 Ghz, 512GB Vertex 4, 256GB Vector, 240GB Agility 3, Creative X-Fi Titanium w/ Creative Gigaworks S750, SeaSonic X750, HP ZR2440w, Win 7 Ultimate x64
 11/01/2013 01:42 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
tobidax
Peon

Posts: 3
Joined: 11/01/2013

tried the HP support forum. everything they suggested did not work, so i thought about asking here

Statistics
84744 users are registered to the AMD Support and Game forum.
There are currently 4 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.