Topic Title: Need some help with "ATI Mobility Radeon HD 5470" Graphics/Video
Topic Summary:
Created On: 12/30/2013 09:23 PM
Status: Post and Reply
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 12/30/2013 09:23 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
PunkPredator
Peon

Posts: 3
Joined: 12/30/2013

Lately my laptop has been randomly shutting off out of nowhere and I didn't know why until now. I was just sitting here, playing a game and the laptop made a click and shut off. When It booted back up, there was a message from the windows action center which said,

-

Solve a problem with AMD/ATI Video Driver
AMD/ATI Video Driver has stopped working properly.

For info about possible solutions to this problem, go online to the following Knowledge Base (KB) article:


Tap or click to go online to the Microsoft Corporation website for the KB articleTap or click to go online to the Microsoft Corporation website for the KB article
About Knowledge Base articles

Some Knowledge Base articles are written for people who are comfortable with advanced troubleshooting. If you're not comfortable with advanced troubleshooting, you might want to ask a professional PC technician to help you solve this problem. 

-

I'm not exactly sure what to do from this point on as I have never had graphics card issues before. So far, the laptop has shut off like this about.. 4 times. This was the first time I got the message about the graphics card. I went to the driver and it said it was working properly. I also checked for updates and it said it was fully updated. Let me know if you need any more information on this. Thanks for your help!

 12/30/2013 09:26 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Vantharas
Polygon Pusher

Posts: 3504
Joined: 03/01/2009

Is it getting hot to the touch? more so then you remember?



-------------------------

I5 3570K@4~5.0ghz: Gigabyte GA-Z77X-UD3H:Corsair Hydro H110 :16GB Corsair Vengeance DDR-3 1600: XFX Radeon 7950 @ 1100/1575 : Corsair AX 860 PSU: x1 WD Black 1TB HDD's: 90GB Agility 3: 960GB SSD : Creative Labs X-FI:Corsair 500R Arctic White Edition:3 22inch Monitors Eyefinity @ 5294x 1050 : Alienware Tact-X Keyboard: Razer Naga :Corsair Vengence 1500 Headset: Corsair SP2500 Speakers

 12/30/2013 09:33 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
PunkPredator
Peon

Posts: 3
Joined: 12/30/2013

I have noticed it getting hotter than usual, yes.

 12/30/2013 10:34 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
PunkPredator
Peon

Posts: 3
Joined: 12/30/2013

Sorry for a double post but, I am going to run an update(s) which include these updates,

Internet Explorer 11 for Windows 7 for x64-based Systems
Microsoft .NET Framework 4.5.1 for Windows 7 x64-based Systems (KB2858725)
Microsoft Visual Studio 2010 Service Pack 1
Security Update for Windows 7 for x64-based Systems (KB2862330)

See if any of those help this issue.
Also, I've come across a message that said the driver crashed 2 times in total. So it wasn't 4, my mistake.
On another note, the date on the driver is 1/22/2010 and the version is 8.692.1.0 if that helps any.

Statistics
84130 users are registered to the AMD Support and Game forum.
There are currently 1 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.