Topic Title: Radeon 8750HD. Screen turning white and black with the new catalyst.
Topic Summary:
Created On: 06/24/2014 10:49 PM
Status: Post and Reply
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 06/24/2014 10:49 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Vigyrious
Peon

Posts: 9
Joined: 06/24/2014

Hello all this is my first post ever! Recently the Host: Center stopped working so i uninstalled all AMD products and installed them again, i got the notification about the new 14.4 update, so i updated my GPU. The problem is after i choose "High-performance" to a game in the Switchable graphics the screen starts to turn white and black really fast and i need to switch the game back to my intel card. How do i fix this problem? Its really annoying and i cannot record my games!

 06/24/2014 10:54 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
stumped
Wizard

Posts: 7068
Joined: 11/13/2009

I would use system restore to a point prior to the AMD driver install. Then not knowing what laptop you have, the best bet is to go to the manufacturers support site and get your drivers there. And don't listen to that notification...it leads to bad things. 

..and you might read this as well



-------------------------

Intel I7 960 @ 3.87ghz *Intel DX58SO *HIS HD6970 2gb *Corsair TX650M *2x4gb Corsair XMS3 *WD Black 1TB *Windows 7 Home Premium 64bit ***Asus N71Jq laptop *Intel I7 720QM Processor *Mobility Radeon HD5730 1gb *8gb Ram *Windows 7 64bit ** Toshiba P75-A7200 * Intel I7-4700MQ * Windows 8.1 64bit


 * A clear conscience is usually a sign of bad memory *

 06/24/2014 10:58 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Vigyrious
Peon

Posts: 9
Joined: 06/24/2014

I forgot to mention i use Acer Aspire e1 - 572g.
First i ignored the notification but when i clicked on switchable graphics tab it said that it cannot be started since no settings were selected or something close to that. I will try with a system restore.

 06/24/2014 11:24 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
stumped
Wizard

Posts: 7068
Joined: 11/13/2009

To stop those update messages, make sure none of the boxes have a checkmark in them. This is assuming it is AMD sending you those messages...if it's Raptr...



-------------------------

Intel I7 960 @ 3.87ghz *Intel DX58SO *HIS HD6970 2gb *Corsair TX650M *2x4gb Corsair XMS3 *WD Black 1TB *Windows 7 Home Premium 64bit ***Asus N71Jq laptop *Intel I7 720QM Processor *Mobility Radeon HD5730 1gb *8gb Ram *Windows 7 64bit ** Toshiba P75-A7200 * Intel I7-4700MQ * Windows 8.1 64bit


 * A clear conscience is usually a sign of bad memory *



Edited: 06/24/2014 at 11:31 PM by stumped
 06/25/2014 05:18 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Vigyrious
Peon

Posts: 9
Joined: 06/24/2014

Ok so everything was going great! I stopped updates and wanted to test the GPU to see if everything is OK, i selected my game and went into dual GPU options to make it High-performance and because im not the luckiest person on this planet i get the Catalyst Host: Center has stopped working. Any tips on how to fix this error? @stumped, thanks for the fast answers!

 06/25/2014 05:38 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
stumped
Wizard

Posts: 7068
Joined: 11/13/2009

Are you using the latest drivers from Acer?

Acer support



-------------------------

Intel I7 960 @ 3.87ghz *Intel DX58SO *HIS HD6970 2gb *Corsair TX650M *2x4gb Corsair XMS3 *WD Black 1TB *Windows 7 Home Premium 64bit ***Asus N71Jq laptop *Intel I7 720QM Processor *Mobility Radeon HD5730 1gb *8gb Ram *Windows 7 64bit ** Toshiba P75-A7200 * Intel I7-4700MQ * Windows 8.1 64bit


 * A clear conscience is usually a sign of bad memory *

 06/25/2014 05:56 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Vigyrious
Peon

Posts: 9
Joined: 06/24/2014

VGA AMD VGA Driver (For AMD Radeon R7 M265/R5 M240)
VGA AMD VGA Driver <---- I have this one. Installed it yesterday
VGA Intel VGA Driver
 06/25/2014 06:09 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
stumped
Wizard

Posts: 7068
Joined: 11/13/2009

You need to use the one for AMD Radeon.



-------------------------

Intel I7 960 @ 3.87ghz *Intel DX58SO *HIS HD6970 2gb *Corsair TX650M *2x4gb Corsair XMS3 *WD Black 1TB *Windows 7 Home Premium 64bit ***Asus N71Jq laptop *Intel I7 720QM Processor *Mobility Radeon HD5730 1gb *8gb Ram *Windows 7 64bit ** Toshiba P75-A7200 * Intel I7-4700MQ * Windows 8.1 64bit


 * A clear conscience is usually a sign of bad memory *

 06/25/2014 06:15 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Vigyrious
Peon

Posts: 9
Joined: 06/24/2014

VGA AMD VGA Driver (For AMD Radeon R7 M265/R5 M240) My GPU is 8750M. It says here its only for r7 m265 or r5 m240.. Im confused.
 06/25/2014 06:47 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
stumped
Wizard

Posts: 7068
Joined: 11/13/2009

Well, I can't find it...but I think the 8750HD is a rebranded R series card. I will check further.



-------------------------

Intel I7 960 @ 3.87ghz *Intel DX58SO *HIS HD6970 2gb *Corsair TX650M *2x4gb Corsair XMS3 *WD Black 1TB *Windows 7 Home Premium 64bit ***Asus N71Jq laptop *Intel I7 720QM Processor *Mobility Radeon HD5730 1gb *8gb Ram *Windows 7 64bit ** Toshiba P75-A7200 * Intel I7-4700MQ * Windows 8.1 64bit


 * A clear conscience is usually a sign of bad memory *

 06/26/2014 06:47 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Vigyrious
Peon

Posts: 9
Joined: 06/24/2014

I tried everything. Now im getting AMD Catalyst Cannot be started there are no settings.

 06/26/2014 06:49 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
stumped
Wizard

Posts: 7068
Joined: 11/13/2009

Originally posted by: Vigyrious

VGA AMD VGA Driver (For AMD Radeon R7 M265/R5 M240)
VGA AMD VGA Driver <---- I have this one. Installed it yesterday
VGA Intel VGA Driver

Use the one you indicated above and also install the Intel driver. See if that helps.



-------------------------

Intel I7 960 @ 3.87ghz *Intel DX58SO *HIS HD6970 2gb *Corsair TX650M *2x4gb Corsair XMS3 *WD Black 1TB *Windows 7 Home Premium 64bit ***Asus N71Jq laptop *Intel I7 720QM Processor *Mobility Radeon HD5730 1gb *8gb Ram *Windows 7 64bit ** Toshiba P75-A7200 * Intel I7-4700MQ * Windows 8.1 64bit


 * A clear conscience is usually a sign of bad memory *

 06/27/2014 03:00 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Vigyrious
Peon

Posts: 9
Joined: 06/24/2014

I found the problem! Actually i didnt i changed the game from Full screen to bordless and the winking problem went off! I guess it wasnt anything to do with drivers, but i have a question. Why did that happen? Whenever i played on full screen it was like 2 games were being played at the same time but 1 was untouched. By that i mean lets say League of Legends. So the game starts, i see my champion at the base, even when i move i can see 2 times my champio, 2 time everything. Kinda strange

 

P.S - If im playing bordless my FPS drops alot. I hope that we know the problem (sort of) its going to be easier to fix it @stumped

I uploaded a video from my phone to youtube so its more clear, since my English is not the best and im not good at explaining things.
https://www.youtube.com/watch?v=ZObLedOyI-E&feature=youtu.be



Edited: 06/28/2014 at 10:05 PM by Vigyrious
Statistics
84284 users are registered to the AMD Support and Game forum.
There are currently 6 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.