Topic Title: Win 8.1 login screen bug (AMD 8970M)
Topic Summary: Enter your password textbox is hidden
Created On: 07/13/2014 07:41 AM
Status: Post and Reply
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 07/13/2014 07:41 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
LewsTherin
Peon

Posts: 1
Joined: 07/13/2014

Hi, 
This is my first topic and I hope AMD devs read this forum

So I installed Win 8.1 last week because I was having troubles with installing AMD drivers on Win 7  but it seems the problems are just as bountiful on Win 8.1

 

Anyways, I have a problem where when I initially log on to Windows or restart Windows the password text box is hidden. I have to press any key twice before it appears. 

I decided to try Win + L to see if the password textbox shows up. It didn't show up.

So I opened CCC to see what applications were running. It turns out the login screen spins a new process (which I think is bloody stupid btw) logonui.exe and this has not been assigned what graphics settings to use.

So when I set it to "power savings" and tried the lock screen subsequently, even after restart the password textbox was showing. 
But it doesn't show on initial login or on restart.

My best educated guess is that CCC hasn't started by then to initialize the graphics settings.

I hope AMD fixes this. As it seems there is an Enduro bug because some applications don't have a graphics settings assigned to them.

 

Specs:

Windows 8.1 64bit (hardware/OS)
Sager 8275/Clevo P170SM  
20gb RAM,
120GB SSD/750GB HDD
AMD 8970M/Intel HD 4600 switchable graphics

Statistics
85719 users are registered to the AMD Support and Game forum.
There are currently 10 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.