Topic Title: Can not access 2100 display in AMD Vision
Topic Summary: Can't enable hardware acceleration for Win7 Media Center Ceton Infinitv 4
Created On: 09/20/2012 08:46 AM
Status: Post and Reply
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 09/20/2012 08:46 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
j0nd03
n00b

Posts: 1
Joined: 09/20/2012

Graphics Card
-ATI Radeon 2100

AMD Catalyst Driver Version, and Driver History
-12.6 released 7-24-2012

Operating System
-Fresh install on formatted HDD of Windows 7 64 bit all current available updates

Issue Details
-Only my processor shows up in AMD VISION and I have no option to adjust the display

-I use my HTPC connected to a projector and have a thick black border around the image instead of filling the screen. in the past (in Vista) I had to use Catalyst Control Center to get the image to fill the screen.

-I also installed the Ceton Infinitv 4 cable card tuner and in the "Digital Cable Ready" test, my system fails due to not have hardware acceleration enabled. I previously used this system with a qam tuner a few years ago.

Motherboard or System Make & Model
-Gigabyte
GA-MA74GM-S2 with original BIOS - needs to be updated I'm sure

Power Supply

-Antec Earthwatts 500 watt PSU

Display Device(s) and Connection(s) Used
- Epson 6100
-DVI to HDMI to the receiver and HDMI from the receiver to the projector

Applications and Games

- Windows home screen and Windows Media Center

CPU Details
- AMD 4850e
- no overclocking


Motherboard BIOS Version
-Not sure. I can look when I get home.

System Memory Type & Amount
-2 gigs of something. Can't remember what brand. Not the issue.

Additional Hardware
-Sata II 80 GB boot, IDE 400 GB data, LG DVD burner, Ceton InfiniTV 4

Additional Details
-I can't access the Catalyst Control Center though I think the AMD Vision has replaced this. In AMD Vision, I can access the CPU but there is no display adapter (2100) to select.

 09/21/2012 07:08 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Eydee
Ninja Zombie Killer

Posts: 4847
Joined: 12/27/2008

You could try an older driver you used before. Having latest drivers can be important for gaming PCs, but if you have a HTPC, it's only necessary in case you encounter some nasty bug which is known and fixed in a later version.



-------------------------

CPU: AMD Phenom II X4 810 @ 3120MHz | RAM: Kingmax 2x2GB DDR2 800 @ 833MHz| MoBo: MSI K9A2 CF v1.0 (BIOS: 1.D)| GPU: Asus HD 6850 1024MB (DirectCu) @ 835/1135MHz | Display: L24FHD | PSU: PC Power & Cooling Silencer 750 Quad | OS: MS Windows 3.11 Pro x64

 09/21/2012 07:26 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
black_zion
80 Column Mind

Posts: 12244
Joined: 04/17/2008

Especially with a card as old as that, do a system restore.

-------------------------
ASUS Sabertooth 990FX/Gen3 R2, FX-8350 w/ Corsair H60, 8 GiB G.SKILL RipjawsX DDR3-2133, XFX HD 7970 Ghz, 512GB Vertex 4, 256GB Vector, 240GB Agility 3, Creative X-Fi Titanium w/ Creative Gigaworks S750, SeaSonic X750, HP ZR2440w, Win 7 Ultimate x64
Statistics
84277 users are registered to the AMD Support and Game forum.
There are currently 3 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.