Topic Title: ATI Radeon HD 4870X2 Gpu Problem
Topic Summary:
Created On: 11/05/2012 09:49 PM
Status: Post and Reply
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 11/05/2012 09:49 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Tee:K
n00b

Posts: 3
Joined: 11/05/2012

Hi!

I'm new to this site and i joined in frustration and hope, that some people can help me and many others with this current problem regarding this Graphic card.

Ok, so! As we all know the 4870X2 has 2 Gpu's combined in 1 single card. Which again means it's a crossfire card, right? but why the heck won't my second GPU activate in games? I play a lot of World of Warcraft and i have terrible fps, like 20-30 fps in big environments, and i don't even have the settings adjusted up high. But i can understand that if my card just runs on 1 gpu and not 2.

Pc spec:
Power supply: Corsair HX 850w
Motherboard: Asus p5q
Cpu:  Intel Core 2 Quad Q9550 2.83ghz - oc`ed to 3.6ghz.
Ram:  OCZ PS2-6400 / 400Mhz - 4gb totall (will upgrade)
Graphic: ATI Radeon HD 4870X2 2gb - 10.3 Ati driver as of know.
Operation system: Windows 8, 64bit

I have tried countless things, and millions of different drivers. Disable that, enable this etc etc.. Nothing works.. Anyone who seriously have the knowledge to help? Or do i need to buy another card? 

Best regards
- Thomas 



Edited: 11/05/2012 at 10:00 PM by Tee:K
 11/06/2012 08:50 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
black_zion
80 Column Mind

Posts: 12249
Joined: 04/17/2008

Install the CAP's

-------------------------
ASUS Sabertooth 990FX/Gen3 R2, FX-8350 w/ Corsair H60, 8 GiB G.SKILL RipjawsX DDR3-2133, XFX HD 7970 Ghz, 512GB Vertex 4, 256GB Vector, 240GB Agility 3, Creative X-Fi Titanium w/ Creative Gigaworks S750, SeaSonic X750, HP ZR2440w, Win 7 Ultimate x64
 11/06/2012 10:19 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Tee:K
n00b

Posts: 3
Joined: 11/05/2012

Caps? what? You mean the custom profiles? 

I tried installing the 12.6 (newest driver) and it has a lot of profiles included in the pack, but i don't see any fps changes when i try them. I don't see fps changes when i even try to disable the Catalyst A.I.. I ran GPU-Z and it crearly says that both gpus (crossfire) is enabled, but in wow the second gpu has Zero avtivity and load..  

 11/06/2012 12:54 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Thanny
Alpha Geek

Posts: 1303
Joined: 07/13/2009

CAP = Crossfire Application Profiles

Beyond that, you must be running the game fullscreen.  Crossfire does not work in windowed mode.

 

Statistics
84301 users are registered to the AMD Support and Game forum.
There are currently 3 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.