Topic Title: Windows 8 app video not loading with 13.1 Catalyst Driver
Topic Summary: an issue not present in WDDM 1.1 driver; applies to HD 4000
Created On: 01/22/2013 05:03 PM
Status: Post and Reply
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 01/22/2013 05:03 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Fusionneur
Peon

Posts: 10
Joined: 12/14/2010

The problem is, whenever i try to use a video app from windows 8 metro app (eg Youtube apps, Video App, Music Tube app) the video is stuck on "Starting" but nothing happens.

The problem did not exist with the WDDM 1.1 driver.

_______________________________

Specs:

GPU: ATI Radeon HD 4850

Catalyst Driver: 13.1 Legacy

CPU: Phenom II x2 3100Hz

Os: Windows 8 PRO x64

Mobo: Asus m4a78t-e, AMI bios 3503

RAM: 4GB DDR3 1333Hz ; 4 * Corsair XMS3 DHX CM3X1024



-------------------------
http://fusionneur.blogspot.com/
 01/22/2013 08:23 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Eydee
Ninja Zombie Killer

Posts: 4905
Joined: 12/27/2008

Originally posted by: Fusionneur The problem did not exist with the WDDM 1.1 driver.

Your current one is WDDM 1.1 as well. Which one are you talking about?



-------------------------

CPU: AMD Phenom II X4 810 @ 3120MHz | RAM: Kingmax 2x2GB DDR2 800 @ 833MHz| MoBo: MSI K9A2 CF v1.0 (BIOS: 1.D)| GPU: Asus HD 6850 1024MB (DirectCu) @ 835/1135MHz | Display: L24FHD | PSU: PC Power & Cooling Silencer 750 Quad | OS: MS Windows 3.11 Pro x64

 01/23/2013 03:30 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
karnasw
Peon

Posts: 16
Joined: 10/23/2012

He is talking about drivers built-in windows 8. On this drivers Modern apps like camera and media are working. On legacy not because it's port of drivers from windows 7. 12.6 legacy are the same as 13.1. Only CCC was changed.

 01/23/2013 06:24 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Eydee
Ninja Zombie Killer

Posts: 4905
Joined: 12/27/2008

Originally posted by: karnasw 12.6 legacy are the same as 13.1. Only CCC was changed.

Nope, I made a comparison with Total Commander. File contents are different. It doesn't mean the issue if fixed though

Keep reporting the issue to AMD, if they ever release another legacy driver, they might fix this.



-------------------------

CPU: AMD Phenom II X4 810 @ 3120MHz | RAM: Kingmax 2x2GB DDR2 800 @ 833MHz| MoBo: MSI K9A2 CF v1.0 (BIOS: 1.D)| GPU: Asus HD 6850 1024MB (DirectCu) @ 835/1135MHz | Display: L24FHD | PSU: PC Power & Cooling Silencer 750 Quad | OS: MS Windows 3.11 Pro x64

 02/11/2013 08:50 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
sweatshopking
Peon

Posts: 1
Joined: 02/11/2013

yeah, same issue here. not sure why it's not fixed, seems strange they'd have it working, then wreck it, but i guess it happens. Tough situation, old drivers, metro works, but lose opengl and overscan (which i need), new drivers reversed. Not going to get me to purchase a new amd card, especially when my 4890 still plays EVERYTHING on the market @ 1080.

 02/25/2013 06:36 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Fusionneur
Peon

Posts: 10
Joined: 12/14/2010

bump



-------------------------
http://fusionneur.blogspot.com/
 02/28/2013 11:35 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
hmm
Peon

Posts: 2
Joined: 02/28/2013

Does anyone know the solution ? I have this same problem. THX

Windows 8 pro x64
ATI Radeon HD 3800
AMD Athlon 64 x2 6000, 3,1Ghz
Gigabyte GA-MA790X-DS4
6gb ram
CCC 13,1

 

 03/02/2013 08:47 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Fusionneur
Peon

Posts: 10
Joined: 12/14/2010

bump



-------------------------
http://fusionneur.blogspot.com/
 03/08/2013 05:27 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
hmm
Peon

Posts: 2
Joined: 02/28/2013

Great AMD... Yea. 

Statistics
88766 users are registered to the AMD Support and Game forum.
There are currently 2 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.