Topic Title: No sound with hdmi cable
Topic Summary:
Created On: 04/06/2013 07:09 PM
Status: Post and Reply
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 04/06/2013 07:09 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
badigel
Peon

Posts: 1
Joined: 04/06/2013

Hi,

I just connected my Gainward HD4850 GS via hdmi to my plasma screen, but there's no sound.

I uninstalled the catalyst drivers and installed them again and when I entered the sound settings and tested the AMD HDMI Output, I heard a "bip" sound from the tv and a second later I got a massage the device is being used by another program.

 

Any ideas how to solve this?

 04/15/2013 11:19 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
BatCat
Peon

Posts: 29
Joined: 04/15/2013

Control Panel / Sound / Playback tab

On the list should be "Digital Display Audio" if your drivers are in proper and your CARD and CABLE support audio over the HDMI.

Select that device, near the bottom; Set as default.

Done. I don't know if your 48oo series card suports this, perhaps some who knows for sure will chime in..

 

 

 



-------------------------

Phenom ][ 965, Gigabyte 790fx ud5, Saphire AMD 7970 Ghz, 4gig OCZ 1066, Eyefinity 3x ASUS vw266 (1920x1200x3), OCZ Vertex boot, assorted others.  Asus Xonar DSX > 5.1 ~700w Sony  :)



Edited: 04/15/2013 at 11:45 PM by BatCat
 04/16/2013 12:05 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
stargaz3rr
Grinding Levels

Posts: 147
Joined: 04/26/2012

If there's no sound through your monitor and there's also no High definition Audio in the "playback" tab  in sound control panel, try this:

1. start>right click on "computer" click "properties">Device Manager

2 Go to sound, there should be one called AMD High definition audio or something i forgot the name>right click Uninstall>when a confirmation window appear tick the "Delete driver software for this device".

3 after it finish uninstall, click the scan for hardware changes at the top of the device manager.>the name should be change from Amd High definition audio to High definition audio.

After this procedure, the high definition audio should appear on the sound control panel, set it as default this sould fix your problem. 

 



-------------------------

Gigabyte GA-Z77X-D3H, Intel i5 3570k 2x4 GB Kingston, Sapphire HD 7950 Vapor-XSeasonic M12II 850W, Windows 7 Ultimate x64, Seagate 500GB, Seagate 2TB

Statistics
85287 users are registered to the AMD Support and Game forum.
There are currently 2 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.