Topic Title: Hardware Acceleration - Windows 7
Topic Summary:
Created On: 04/12/2013 08:13 AM
Status: Post and Reply
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 04/12/2013 08:13 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
MartinD.
Peon

Posts: 5
Joined: 04/08/2013

Hello everyone

I have an older radeon 4350 and seems like H/A  makes me troubles in Windows 7.  I can`t changed it because button is grayed and i think Win 7 overestimates my GPU and result is well... crash. Please let me know how to modify H/A in win 7 ?

 

Thanks in advance

 



Edited: 04/12/2013 at 02:37 PM by MartinD.
 04/12/2013 11:57 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
stumped
Wizard

Posts: 7277
Joined: 11/13/2009

For IE...tools > internet options > advanced...choose software rendering. Firefox has a similar setting.



-------------------------

Intel I7 960 @ 3.87ghz *Intel DX58SO *HIS HD6970 2gb *Corsair TX650M *2x4gb Corsair XMS3 *WD Black 1TB *Windows 7 Home Premium 64bit ***Asus N71Jq laptop *Intel I7 720QM Processor *Mobility Radeon HD5730 1gb *8gb Ram *Windows 7 64bit ** Toshiba P75-A7200 * Intel I7-4700MQ * Windows 8.1 64bit


 


 * A clear conscience is usually a sign of bad memory *

 04/12/2013 02:32 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
MartinD.
Peon

Posts: 5
Joined: 04/08/2013

Thanks stumped, but that will affect IE only ? I need to apply that in Windows generaly, for aero and all apps ...

 04/12/2013 07:02 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Eydee
Ninja Zombie Killer

Posts: 4905
Joined: 12/27/2008

That button is a left-over from windows xp and is grayed out for everyone. It has nothing to do with your card crashing. Find the real reason, and address that, and you'll be good to go.

First step: Provide more details about your system, about the crashes etc.



-------------------------

CPU: AMD Phenom II X4 810 @ 3120MHz | RAM: Kingmax 2x2GB DDR2 800 @ 833MHz| MoBo: MSI K9A2 CF v1.0 (BIOS: 1.D)| GPU: Asus HD 6850 1024MB (DirectCu) @ 835/1135MHz | Display: L24FHD | PSU: PC Power & Cooling Silencer 750 Quad | OS: MS Windows 3.11 Pro x64

 04/14/2013 07:52 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
MartinD.
Peon

Posts: 5
Joined: 04/08/2013

Driver crash... pop up message in the right bottom angle which says (atikmgd... has stopped responing and has bees recovered) Event Viewer Error 4101..

 

Ask guys everything you need, i will give you

 

+ I want control to H/A, that is too much ?

 04/14/2013 08:58 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
black_zion
80 Column Mind

Posts: 12672
Joined: 04/17/2008

See the big STICKY? That's what we need.

-------------------------
ASUS Sabertooth 990FX/Gen3 R2, FX-8350 w/ Corsair H60, 8 GiB G.SKILL RipjawsX DDR3-2133, XFX HD 7970 Ghz, 512GB Vertex 4, 256GB Vector, 240GB Agility 3, Creative X-Fi Titanium w/ Creative Gigaworks S750, SeaSonic X750, HP ZR2440w, Win 7 Ultimate x64
 04/16/2013 05:32 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Eydee
Ninja Zombie Killer

Posts: 4905
Joined: 12/27/2008

Originally posted by: MartinD. + I want control to H/A, that is too much?

Only possible in Windows XP and older.



-------------------------

CPU: AMD Phenom II X4 810 @ 3120MHz | RAM: Kingmax 2x2GB DDR2 800 @ 833MHz| MoBo: MSI K9A2 CF v1.0 (BIOS: 1.D)| GPU: Asus HD 6850 1024MB (DirectCu) @ 835/1135MHz | Display: L24FHD | PSU: PC Power & Cooling Silencer 750 Quad | OS: MS Windows 3.11 Pro x64

Statistics
86454 users are registered to the AMD Support and Game forum.
There are currently 2 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.