Topic Title: Radeon X1200 with Media Composer
Topic Summary: access violation on bootup
Created On: 06/12/2013 05:45 PM
Status: Post and Reply
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 06/12/2013 05:45 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
danny
Peon

Posts: 1
Joined: 06/12/2013

Hi

My Radeon X1200 is causing an error problem with the Media Composer editing software I am using - once the software launches and gets to "initialising OpenGL effects" I get an "access violation" warning that I can click past and fully launch my editing package. - I am using the SVGA and DVI outputs of the Radeon OnChipVGA

I think I have tracked the error message down by turning off the windows hardware accelerator but in doing that my editing software will not fully function.

Sorry to ask what might be a silly question but, could the catalyst manager be conflicting with windows control of the Hardware Accelerator/s ? My Radeon X1200 is causing an error problem with the editing software I am using - once the software launches and gets to "initialising OpenGL effects" I get an "access violation" warning that I can click past and fully launch my editing package. - I am using the SVGA and DVI outputs of the Radeon OnChipVGA

I think I have tracked the error message down by turning off the windows hardware accelerator but in doing that my editing software will not fully function.

Sorry to ask what might be a silly question but, could the catalyst manager be conflicting with windows control of the Hardware Accelerator/s ? I may be completly wrong about this and stand to be corrected.

ATI Catalyst control centre software manager v 2010 0210 2339 42455
driver version 8.593 100.0 - I rolled back the driver version to 8.591 which did not solve it. so I am back with 8.593.100.0

There seems to b quite a lot of controls within the catalyst manager so I am wondering whether somebody might be able to point me in the right direction

I am running windows XP Pro, SP 3 with 3.25 RAM available to windows

Thanks for looking

Statistics
84836 users are registered to the AMD Support and Game forum.
There are currently 4 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.