Topic Title: Help. Ati Radeon HD 4850
Topic Summary:
Created On: 10/11/2013 11:48 PM
Status: Post and Reply
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 10/11/2013 11:48 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
DraHcir13
Peon

Posts: 1
Joined: 10/11/2013

HELP PLEASE !!!

MOBO : Biostar  mcp6pb m2+ ver 6.1 

i format my computer to XP Sp3 then Ati High definition audio device is automatically installed

i want to use my on board audio to play sounds not that Ati High Definition Audio Device

is there any software that i can use to remove that Ati High Definition Audio Device?

When i click right click > Uninstall
Ati High Definition Audio Device will gone for awhile then
Click  Scan for Hardware Changes
 the Ati High Definition Audio Device automatically installed again.

 10/12/2013 11:12 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
black_zion
80 Column Mind

Posts: 12254
Joined: 04/17/2008

So disable it, don't uninstall.

-------------------------
ASUS Sabertooth 990FX/Gen3 R2, FX-8350 w/ Corsair H60, 8 GiB G.SKILL RipjawsX DDR3-2133, XFX HD 7970 Ghz, 512GB Vertex 4, 256GB Vector, 240GB Agility 3, Creative X-Fi Titanium w/ Creative Gigaworks S750, SeaSonic X750, HP ZR2440w, Win 7 Ultimate x64
 10/13/2013 08:13 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Eydee
Ninja Zombie Killer

Posts: 4849
Joined: 12/27/2008

You don't even have to disable it, just don't use it. Use your sound card -- well, if you had one. According to your pictures, you don't have any, as there's no other audio device either in this section, not in the currently non-existant other/unknown devices section.

If your motherboard has integrated audio, your first task is enabling it in the BIOS, because accourding to your pictures, it's disabled.

If your motherboard has no audio support, it's time to get a PCI sound card.



-------------------------

CPU: AMD Phenom II X4 810 @ 3120MHz | RAM: Kingmax 2x2GB DDR2 800 @ 833MHz| MoBo: MSI K9A2 CF v1.0 (BIOS: 1.D)| GPU: Asus HD 6850 1024MB (DirectCu) @ 835/1135MHz | Display: L24FHD | PSU: PC Power & Cooling Silencer 750 Quad | OS: MS Windows 3.11 Pro x64

Statistics
84330 users are registered to the AMD Support and Game forum.
There are currently 1 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.