Topic Title: New to this forum, not sure where to start
Topic Summary: Seeking support on connecting dual DVI displays
Created On: 11/20/2012 07:00 PM
Status: Post and Reply
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 11/20/2012 07:00 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
MarkoJ1
Peon

Posts: 3
Joined: 11/20/2012

Hello, this forum looks like the Games forum, but it was the only support link from the AMD site, so I am not sure if this is the correct place to start.

I have an AMD Radeon HD 7450 card running Win 7 64-bit Home.  the driver is listed as 7.12.0.7708, but when using Catalyst this seems to be different than what is reported in Cataylst.

The card seems to mainly working but when trying to configure dual displays it is not setting up.  I am trying to us a DVI-D DL 2-to-1 splitter and both cables to the monitors are DVI-D DL.  When only one monitor is connected to the card(no splitter) Catalyst will identify the correct model of monitor.  But when adding the splitter and trying to get both displays working I get a variety of problems, but mainly it will not identify both monitors at the same time.

Can someone add some clarity to my problem or point me in the right direction if this is not the correct forum?

Thank you

 

 11/20/2012 07:41 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
wesworld1
Peon

Posts: 47
Joined: 11/09/2012

When using dual displays both monitors hook to the video card's dual outputs, when using a splitter the video card is only seeing one monitor.



-------------------------
ASUS M5A99X EVO, AMD FX 8 Core Black Edition, 8 Gig DDR3 1333, 2 EA. GeForce GTS450 in SLI Cofiguration, 120 Gig Intel SSD, Thermal take Smart M Series 850 Watt Power Supply, and 14 TByte internal storage.
 11/20/2012 07:52 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
MarkoJ1
Peon

Posts: 3
Joined: 11/20/2012

wesworld1

The card only has one output connector.  Specs say "supports dual displays".  I have a PC at work that has dual displays on a splitter.  Not sure if this what you mean.

 

 11/20/2012 08:50 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
wesworld1
Peon

Posts: 47
Joined: 11/09/2012

When you have A splitter it allows you to have two displays that display the same thing. I looked up the video card and it should have A DVI & display port output (smaller slot port). I looked on Newegg.com and found A gender bender (adapter), for $13.95 plus shipping, that will allow you to adapt the display port output to VGA if one of you monitors has A VGA input. 



-------------------------
ASUS M5A99X EVO, AMD FX 8 Core Black Edition, 8 Gig DDR3 1333, 2 EA. GeForce GTS450 in SLI Cofiguration, 120 Gig Intel SSD, Thermal take Smart M Series 850 Watt Power Supply, and 14 TByte internal storage.
 11/20/2012 09:17 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
MarkoJ1
Peon

Posts: 3
Joined: 11/20/2012

wesworld1, thanks so much.  Weird messages when I try to get on this topic, Internal server error"  then finally OK.

I will try what you suggest.  Did you know this because you are a techie or was there somewhere that this info can be found?

 

 11/20/2012 09:19 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
wesworld1
Peon

Posts: 47
Joined: 11/09/2012

YOUR WELCOME!

I have been around computers since games were stick figures, so I have just A bit of experience.



-------------------------
ASUS M5A99X EVO, AMD FX 8 Core Black Edition, 8 Gig DDR3 1333, 2 EA. GeForce GTS450 in SLI Cofiguration, 120 Gig Intel SSD, Thermal take Smart M Series 850 Watt Power Supply, and 14 TByte internal storage.
Statistics
88883 users are registered to the AMD Support and Game forum.
There are currently 2 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.