Topic Title: High CPU usage with AMD Fusion Tecnology 1080P Video Playback
Topic Summary:
Created On: 08/09/2012 05:27 AM
Status: Post and Reply
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 08/09/2012 05:27 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Feiticeiro
n00b

Posts: 1
Joined: 08/09/2012

Hi.

Yesterday i have instaled a new motherboard on my new system. Specs:

- Asus ASUS E45M1-I Deluxe (Radeon HD6320 & AMD E-450)

- 4GB Kingston

- SSD OCZ Vertex 3 Sata III 60GB

- Windows 7 SP1 Ultimate

Lastest AMD Catalyst installed.

During 1080P video playback with Windows Media Player Classic (KLite Mega Codec Pack), CPU usage goes to 20%. Thats is ok, but is expected to be a little bit lower than that right?

The real problem is, on Youtube with Google Chrome, 1080P videos reachs 100% CPU usage!! Hardware acceleration is enable. What is the problem?

But, with MS Internet Explorer 9.0, the same video playback on Youtube reachs 60/70% CPU usage.

I don't know what is the problem about that.

This technology should take CPU usage much lower right?

I have the same software installed in another computer (laptop with I7), and the same video playback with Chrome ou IE 9, only reachs 10% CPU usage.

Thanks for helping me.

 

 

 

Statistics
85549 users are registered to the AMD Support and Game forum.
There are currently 3 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.