Topic Title: Autodetect finds the correct hardware but does not install driver!!
Topic Summary: HW detection problems win8
Created On: 11/03/2012 03:48 AM
Status: Post and Reply
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 11/03/2012 03:48 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
ckirkeboe
n00b

Posts: 1
Joined: 11/03/2012

I`ve just installed a preview version of win8 64b, and threw in a Radeon 9600 card. AMD Driver Autodetect correctly identifies my hardware with vendor-id 1002 (ATI) and Device_id 4150 (Radeon 9600 series), but leaves a blank field when suggesting best driver for download. The driver (which is correct) I manually downloaded does not detect the card.So I`m kinda stuck with correctly detected hardware I cannot use.Any suggestions?
 11/03/2012 08:51 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
spyre
Heavy Wizardry

Posts: 9120
Joined: 09/14/2007

Because that card is too old to be supported on that OS. [mod snip: verbiage not neccessary]



Edited: 11/05/2012 at 12:57 PM by AMD Support and Game Moderator
 11/03/2012 04:51 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
abbotm
n00b

Posts: 2
Joined: 11/03/2012

Actually, the problem is that the driver is not digitally signed by AMD. Windows 8 absolutley will not install 64-bit kernal drivers unless they are signed. You *can* sign the driver yourself, but the process is a bit involved. See my post in this forum "Install Legacy drivers in Wondows 8". If you really get stuck, private email me and I'll provide more complete instructions.

-------------------------
This stuff should be easier...
Statistics
84882 users are registered to the AMD Support and Game forum.
There are currently 3 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.