Topic Title: Gpu usage stuck at 95-99%
Topic Summary:
Created On: 11/07/2012 02:25 PM
Status: Post and Reply
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 11/07/2012 02:25 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
laimis911
Peon

Posts: 7
Joined: 10/31/2011

I have HD 6870 and all new drivers from 12.8-12.11beta when they are installed playing  games or even videos makes GPU to stuck at 95-99% load which leads to lag and stutterring ,even not demaniding games are using to much GPU . I have no problems with 12.7beta and below those older drivers uses GPU when it needs . Now I can't install new drivers because they will fry my HD6870

HD-687A-ZDFC

Windows 7 64bit 

4GB ram

Motherboard B75M-GL

PSU 550w      

1 SSD 128Gb samsung MZ-7PC128B/WW

1 HDD 400Gb

 

 11/07/2012 02:34 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Canis-X
Forum Moderator

Posts: 719
Joined: 08/28/2012

Try the following:

  • Download CCC again (to rule out corruption in the download that you currently have)
  • Download/install Driver Fusion
  • Uninstall CCC completely
  • Reboot into safe mode
  • Right-click Driver Fusion choose "Run as Administrator"
  • Select AMD Graphics
  • Select Analyze
  • Select Clean
  • Reboot when prompted (into your regular OS)
  • Install CCC
  • Reboot 2-3 times before opening CCC up to allow it to complete configuring itself in the background.
  • Re-test

If that doesn't correct the issue then try older versions of CCC to see if it exists there as well.



-------------------------

The opinions expressed above do not represent those of Advanced Micro Devices or any of their affiliates.
Requiescat In Pace AMD Processor Forums | Member since: 1/19/2009 | Post count:
4142
Please don't PM me with questions, instead create a thread so that everyone can assist and benefit from the knowledge provided. Thanks in advance!

 11/07/2012 03:55 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
laimis911
Peon

Posts: 7
Joined: 10/31/2011

It worked . I always did those steps , but never Run Driver Fusion "as Administrator" in safe mode and never rebooted 2-3 times after installation . Now I'm testing 12.11beta6 and it works so far with every game correctly  without high GPU usage 

Thank you @ Canis-X

 11/07/2012 05:21 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Canis-X
Forum Moderator

Posts: 719
Joined: 08/28/2012

No worries, glad it helped! 



-------------------------

The opinions expressed above do not represent those of Advanced Micro Devices or any of their affiliates.
Requiescat In Pace AMD Processor Forums | Member since: 1/19/2009 | Post count:
4142
Please don't PM me with questions, instead create a thread so that everyone can assist and benefit from the knowledge provided. Thanks in advance!

Statistics
85760 users are registered to the AMD Support and Game forum.
There are currently 4 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.