Topic Title: amd overdrive cannot detect amd cpu
Topic Summary:
Created On: 11/25/2012 08:05 PM
Status: Post and Reply
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 11/25/2012 08:05 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
bytor2112
Peon

Posts: 1
Joined: 11/25/2012

hello,

just got this new cpu and running into this problem while trying to add on amd overdrive.  as soon as i try to run it, it pops up with that message.  i appologize if this is in the wrong section.  see below for cpu specs.  thanks in advance for your help.  i should also add that i am currently running dual hd7750.

 

 

OS Name Microsoft Windows 7 Home Premium

Version 6.1.7601 Service Pack 1 Build 7601

Other OS Description Not Available

OS Manufacturer Microsoft Corporation

System Name

System Manufacturer To Be Filled By O.E.M.

System Model To Be Filled By O.E.M.

System Type x64-based PC

Processor Intel(R) Core(TM) i5-3570K CPU @ 3.40GHz, 3401 Mhz, 4 Core(s), 4 Logical Processor(s)

BIOS Version/Date American Megatrends Inc. P1.30, 14/05/2012

SMBIOS Version 2.7

Windows Directory C:\Windows

System Directory C:\Windows\system32

Boot Device \Device\HarddiskVolume1

Locale

Hardware Abstraction Layer Version = "6.1.7601.17514"

User Name

Time Zone Eastern Standard Time

Installed Physical Memory (RAM) 12.0 GB

Total Physical Memory 11.9 GB

Available Physical Memory 9.66 GB

Total Virtual Memory 23.8 GB

Available Virtual Memory 21.4 GB

Page File Space 11.9 GB

Page File C:\pagefile.sys

 



Edited: 11/25/2012 at 08:13 PM by bytor2112
 11/25/2012 08:20 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
stumped
Wizard

Posts: 7094
Joined: 11/13/2009

AMD OverDrive™ System Requirements

  • AMD OverDrive™ utility is compatible with the following operating systems:
    • Windows 7 (32 or 64-bit)
    • Windows Vista (32 or 64bit)
    • Windows XP (32 or 64bit)
  • AMD CPU and a compatible AMD Chipset motherboard are required for installing and using AMD OverDrive™ utility.
  • AMD OverDrive™ utility supports the following chipset models:
    • AMD Hudson-D3
    • AMD 990FX
    • AMD 990X
    • AMD 970
    • AMD 890FX
    • AMD 890GX
    • AMD 890G
    • AMD 790FX
    • AMD 790GX
    • AMD 790X
    • AMD 785G
    • AMD 780G
    • AMD 770


-------------------------

Intel I7 960 @ 3.87ghz *Intel DX58SO *HIS HD6970 2gb *Corsair TX650M *2x4gb Corsair XMS3 *WD Black 1TB *Windows 7 Home Premium 64bit ***Asus N71Jq laptop *Intel I7 720QM Processor *Mobility Radeon HD5730 1gb *8gb Ram *Windows 7 64bit ** Toshiba P75-A7200 * Intel I7-4700MQ * Windows 8.1 64bit


 * A clear conscience is usually a sign of bad memory *

 11/25/2012 09:27 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
black_zion
80 Column Mind

Posts: 12257
Joined: 04/17/2008

Processor Intel(R) Core(TM) i5-3570K CPU @ 3.40GHz, 3401 Mhz, 4 Core(s), 4 Logical Processor(s)


Because you're not using an AMD CPU?

-------------------------
ASUS Sabertooth 990FX/Gen3 R2, FX-8350 w/ Corsair H60, 8 GiB G.SKILL RipjawsX DDR3-2133, XFX HD 7970 Ghz, 512GB Vertex 4, 256GB Vector, 240GB Agility 3, Creative X-Fi Titanium w/ Creative Gigaworks S750, SeaSonic X750, HP ZR2440w, Win 7 Ultimate x64
Statistics
84348 users are registered to the AMD Support and Game forum.
There are currently 4 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.