Topic Title: driver bug with C++ amp
Topic Summary:
Created On: 12/12/2012 05:48 AM
Status: Post and Reply
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 12/12/2012 05:48 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Antediluvian
Peon

Posts: 5
Joined: 12/12/2012

This isn't a game probem but I wasn't sure where else to place this problem. Here is a quick summary of my hardware, but the issue seems to be reproducable using 3 different graphics cards using 3 different machines.

Graphics card: ATI Mobility Radeon HD5870

(driver details from catalyst control center)

Driver Packaging Versrion: 9.002-120928m-148226C-ATI

Catalyst Version: 12.102D Driver Version: 8.01.01.12662D

Driver File Path: /REGISTRY/MACHINE/SYSTEM/ControlSet001/Control/Class/{4d36e968-e325-11ce-bfc1-08002be10318}/0000

Direct3D Version: 9.14.10.0926

OpenGL Version: 6.14.10.11931

Catalyst Control Center Version: 2012.0928.1532.26058

Operating System: Windows 8 Proffessional 64-bit

Processor: Intel Core i7 Q740 1.73GHz

Issue Details: So I'm writing a C++ program which will involve a lot of computations so I'm trying to perform the calculations on my ATI card using Microsoft's C++ AMP.

I first reported the issue on Microsoft's forums and after reproducing the problem the support member there concluded it must be a driver bug.

"This clearly appears to be a AMD driver bug. I can repro it both on a Radeon 5870 and 7970. I do not see the issue with the direct3d_ref, direct3d_warp or a NVidia GTX 580 accelerator."

To briefly summarise, the issue is that commenting out a line in the C++ code affects the results of a calculation (on the GPU) that it shouldn't. I posted the code in the thread I linked which is self contained and just needs Visual Studio 2012 to run.

Is there anything that can be done to help with this? Am I even asking in the right place? Any help / advise would be very appreciated.

Many Thanks



-------------------------


Edited: 12/12/2012 at 01:50 PM by Antediluvian
 12/12/2012 01:51 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Antediluvian
Peon

Posts: 5
Joined: 12/12/2012

edited and bumped



-------------------------
 12/12/2012 03:10 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
stumped
Wizard

Posts: 7210
Joined: 11/13/2009

This is peer-to-peer gaming forum. You would be best served contacting AMD directly using the telephone numbers/e-mail provided in the "How-To and FAQ" section of this forum.



-------------------------

Intel I7 960 @ 3.87ghz *Intel DX58SO *HIS HD6970 2gb *Corsair TX650M *2x4gb Corsair XMS3 *WD Black 1TB *Windows 7 Home Premium 64bit ***Asus N71Jq laptop *Intel I7 720QM Processor *Mobility Radeon HD5730 1gb *8gb Ram *Windows 7 64bit ** Toshiba P75-A7200 * Intel I7-4700MQ * Windows 8.1 64bit


 


 * A clear conscience is usually a sign of bad memory *

 12/12/2012 03:12 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Antediluvian
Peon

Posts: 5
Joined: 12/12/2012

Ok thanks for direction, sorry to clutter.



-------------------------
Statistics
84829 users are registered to the AMD Support and Game forum.
There are currently 4 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.